Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megvannak az első teszteredmények, 1 óvodai és 1 bölcsődei csoport került karanténba Gyöngyösön

Megvannak az első teszteredmények, 1 óvodai és 1 bölcsődei csoport került karanténba Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön is tesztelték a szociális és oktatási intézmények dolgozóit az elmúlt napokban. A tesztelés célja az volt, hogy pontosabb képet kapjanak az egyes szakmai csoportok átfertőzöttségéről, hogy az intézményekben biztonságosan folyhasson a munka. Gyöngyösön egy óvodai és egy bölcsődei csoport került karanténba, míg a Kistérségi Humán Szolgáltató intézményeiben 5 tünetmentes dolgozót sikerült kiszűrni. Az országos összesített adatok részletes eredménye kedden várható.

A kilenc gyöngyösi óvodában dolgozó 182 alkalmazott közül 90-en kérték az önkéntes Covid-szűrést. Közülük egy óvónő és egy dajka produkált pozitív eredményeket, így a Katona József Úti Tagóvoda Maci csoportja tíz napra karanténba vonult – tájékoztatott Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője.

– A városban még két óvodai csoportban van karantén, a Katona József úti óvoda Maci csoportjában december 7-én mehetnek a gyerekek óvodába, míg a Platán úti óvoda Pillangó csoportjába december 3-án csütörtökön jöhetnek az óvodába. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője.

Tesztelték a három gyöngyösi bölcsőde dolgozóit is. A Visonta Úti Bölcsődében 17-en vettek részt a vizsgálaton, mindannyian negatív eredményt mutattak, ahogyan a Jeruzsálem Úti Bölcsődében sem találtak koronavírussal fertőzött dolgozót. A Dobó Úti Bölcsődében egy alkalmazottnál mutatott pozitív eredményt a teszt, ezért a Csibe csoport december 6-ig karanténban lesz.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos intézmények mind az 53 dolgozója átesett a Covid-szűrésen – tájékoztatott Maka Piroska.

– Az 53 dolgozóból négy szakdolgozó és egy technikai dolgozó mutatott pozitivitást. Ők tünetmentesek voltak és a múlt hét hétfői tesztelés után közvetlenül felkeresték azonnal a háziorvosukat és azóta gyógyulnak otthon és várják a kontrolltesztjük eredményét, hogy visszatérhessenek dolgozni. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján kiderült, hogy a szociális és nevelési intézmények tesztelésének országos eredményét kedden ismertetik. Az elmúlt napok szomorú halálozási statisztikai rekordjai és a folyamatosan, bár lassabb ütemben emelkedő kórházi ellátásra szorulókról szóló jelentések után némileg bíztató jel lehet, hogy négy hónapja először csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon – derült ki a tájékoztatón.


Tovább az archívumra