Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megvannak az első teszteredmények, 1 óvodai és 1 bölcsődei csoport került karanténba Gyöngyösön

Megvannak az első teszteredmények, 1 óvodai és 1 bölcsődei csoport került karanténba Gyöngyösön

Gyöngyösön is tesztelték a szociális és oktatási intézmények dolgozóit az elmúlt napokban. A tesztelés célja az volt, hogy pontosabb képet kapjanak az egyes szakmai csoportok átfertőzöttségéről, hogy az intézményekben biztonságosan folyhasson a munka. Gyöngyösön egy óvodai és egy bölcsődei csoport került karanténba, míg a Kistérségi Humán Szolgáltató intézményeiben 5 tünetmentes dolgozót sikerült kiszűrni. Az országos összesített adatok részletes eredménye kedden várható.

A kilenc gyöngyösi óvodában dolgozó 182 alkalmazott közül 90-en kérték az önkéntes Covid-szűrést. Közülük egy óvónő és egy dajka produkált pozitív eredményeket, így a Katona József Úti Tagóvoda Maci csoportja tíz napra karanténba vonult – tájékoztatott Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője.

– A városban még két óvodai csoportban van karantén, a Katona József úti óvoda Maci csoportjában december 7-én mehetnek a gyerekek óvodába, míg a Platán úti óvoda Pillangó csoportjába december 3-án csütörtökön jöhetnek az óvodába. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak vezetője.

Tesztelték a három gyöngyösi bölcsőde dolgozóit is. A Visonta Úti Bölcsődében 17-en vettek részt a vizsgálaton, mindannyian negatív eredményt mutattak, ahogyan a Jeruzsálem Úti Bölcsődében sem találtak koronavírussal fertőzött dolgozót. A Dobó Úti Bölcsődében egy alkalmazottnál mutatott pozitív eredményt a teszt, ezért a Csibe csoport december 6-ig karanténban lesz.

A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ által működtetett bentlakásos intézmények mind az 53 dolgozója átesett a Covid-szűrésen – tájékoztatott Maka Piroska.

– Az 53 dolgozóból négy szakdolgozó és egy technikai dolgozó mutatott pozitivitást. Ők tünetmentesek voltak és a múlt hét hétfői tesztelés után közvetlenül felkeresték azonnal a háziorvosukat és azóta gyógyulnak otthon és várják a kontrolltesztjük eredményét, hogy visszatérhessenek dolgozni. – mondta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján kiderült, hogy a szociális és nevelési intézmények tesztelésének országos eredményét kedden ismertetik. Az elmúlt napok szomorú halálozási statisztikai rekordjai és a folyamatosan, bár lassabb ütemben emelkedő kórházi ellátásra szorulókról szóló jelentések után némileg bíztató jel lehet, hogy négy hónapja először csökkent az aktív fertőzöttek száma Magyarországon – derült ki a tájékoztatón.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A sándorgyuri - portréfilm
15:21
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Verőke - Ide lábam, ne oda…
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Világörökség_Jászó 
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság