Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Régi-új elnök az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének élén

Régi-új elnök az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének élén

Ismét Hiesz György polgármestert választották az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének elnökévé. Az érdekvédelmi szervezet a 90-es években jött létre, hogy összefogja a Mátra környéki településeket, és a városvezetők együtt lobbizzanak a Mátráért. Hiesz György azt mondta, háromszor kísérelték meg összehívni a közgyűlést – sikertelenül. Most azonban határozatképesen összeültek és új elnökséget választottak.

A 90-es években Gyöngyöstarján akkori polgármestere hívta életre az Önkormányzatok Mátrai Szövetségét, azzal a céllal, hogy összefogja a környező településeket, és közösen tegyenek a Mátráért. Az elnökség azóta többször is változott, a cél azonban megmaradt. A kétezres évek közepén Hiesz György lett az elnök, majd Dr. Lénártné Benei Anikó a 2019-es választásokig. A szövetség az elmúlt években többször sikeresen pályázott határon túli forrásokért is, és most még inkább bíznak különböző fejlesztési forrásokban.

– A kiemelt régiók közé sorolták a Mátra-Bükk térséget, ami azt jelenti, hogy egy fejlődés előtt van a Mátra, most is dolgozunk, sokan dolgoznak a terven, és nagyon remélem, hogy ez az 51 település egy lobbista szervezetként a Mátráért, a turizmusért fog fellépni, meg az 51 településnek az érdekeiért. – mondta Hiesz György, az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének elnöke.

A szövetség közgyűlést tartott, ahol ismét Hiesz Györgyöt választották meg elnöknek. Személyi változások történtek az elnökségben és a felügyelőbizottságban is. Mint azt Hiesz György elmondta: negyedjére sikerült érvényes közgyűlést tartaniuk, hiszen az előző alkalmakkor többen távolmaradtak.

– Valakik pressziót gyakoroltak a polgármesterekre, hogy nem kéne egy eredményes közgyűlés, négyszer futottunk neki, míg eredményesen tudtunk dönteni. Szerintem ez egy buta dolog volt, nem szabadna a 21. században ilyennek megtörténnie, de hál’ istennek eredményes volt, új vezetőség, új szervezeti működési szabályzat. A célok a régiek, a Mátrát és az 51 település érdekét képviselni. – mondta az elnök.

Hiesz György hangsúlyozta: a szövetség nem politikai szervezet, ezért sem érti, kinek és miért okoz gondot a működésük. De mint mondta, azt reméli, hogy a befektetett munka végül a szövetséget fogja igazolni.


Az Aktuális napi hírei (2020-11-30 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság