Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kisebb a mozgástér

Kisebb a mozgástér

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyös önkormányzata jövőre még az ideinél is szűkösebb gazdasági évre készül, lehetőségeihez mérten azonban igyekszik biztosítani azokat a támogatásokat, melyeket eddig a városi szolgáltatások működéséhez nyújtott. A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre tekintettel novemberben elmaradt a gyöngyösi képviselő-testület ülése, ám a legfontosabb ügyekben döntés született.

Az idei adóbevétel-kiesés és a kormányzati elvonások miatt 2021-ben szükség lesz az önkormányzati kiadások csökkentésére, ám lehetőségeihez mérten továbbra is támogatják a fogorvosok, a fogászati ellátást biztosítók működését. Emellett megelőlegezték a Felsővárosi Általános Iskola tornatermének tetőszigetelési költségeit is – derül ki a döntésekről készült összefoglalóból.

A Városrendészet hatékonyabb működése érdekében többletforrással segítik az igazgatóság működését.

A grémium meghosszabbította a parkolási szerződést a Városgondozási Zrt.-vel, ám az önkormányzati tulajdonban lévő céget jelentős költségcsökkentésre kötelezték.
Tekintettel a veszélyhelyzet miatt kialakult gazdasági bizonytalanságra, csökkentették –két esetben pedig elengedték – önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját.

Döntés született arról, hogy aláírja a város a Tour de Hongrie megrendezésével kapcsolatos szándéknyilatkozatot, így lehetőséget adva arra, hogy a mezőny jövőre is áthaladhasson Gyöngyösön.

Továbbra is zavartalanul működhet a város közigazgatási területén lévő hat középiskola diákjainak iskolaorvosi ellátása, miután egy idős kora miatt visszavonuló orvos megüresedett helyét sikerült betölteni. Ismét ellátási szerződést kötött a város a mátrafüredi Idősek Bentlakásos Otthonát üzemeltető Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel, valamint egy védőnő kinevezésről is határoztak a képviselők.

Elbírálták a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázatra beérkezett pályázatokat, miután az önkormányzat vállalta, hogy továbbra is segíti a felsőoktatási intézményben továbbtanuló gyöngyösi hallgatókat.

Elfogadták a környezetvédelemről szóló beszámolót, valamint módosították az erről szóló helyi rendeletet, amely tartalmazza a zöldhulladék-égetés teljes tilalmát 2021-től.

Több napirendről, egyebek között ingatlaneladásról, az éghajlatváltozással összefüggő stratégiáról, valamint a parkfenntartással kapcsolatos közbeszerzés kiírásáról december első hetében születik döntés.


Tovább az archívumra