Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A legtöbben örülnek a vásárlási idősáv eltörlésének

A legtöbben örülnek a vásárlási idősáv eltörlésének

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sokan örülnek, hogy vége, de vannak olyanok is, akik visszaállítanák a szombattól felfüggesztett vásárlói idősávot. Az általunk megkérdezettek többsége szerint jó, hogy most már bármikor lehet boltba menni, különösen fontos ez az ünnepek közeledtével. A városban élőket arról is megkérdeztük, hogy mit szólnának a vásárlói limit bevezetéséhez, ennek legtöbben nem örülnének.

Mára ez a tábla eltűnt ennek az üzletnek az ajtajáról, hiszen a kormány szombattól felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, a kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára. A rövid életű korlátozás azonban sokak életét megnehezítette, és a sávon kívül gyakran tömegek voltak a boltokban. Most a legtöbben örülnek, hogy ennek vége.

A kisgyermekes szülők életét is megnehezítette a vásárlási idősáv, egy általunk kérdezett anyuka szerint jó döntés volt a felfüggesztés, hiszen így nyugodtan be tud vásárolni, gyermekével együtt.

Volt olyan, aki a saját korosztálya miatt nem, azonban a fiatalok miatt örül a felfüggesztésnek.

A vásárlási idősáv felfüggesztése mellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit szólnának az emberek ahhoz, hogy ha a tavaszihoz hasonló vásárlói limitet vezetnének be a boltokba.

Sokan úgy gondolják, hogy egyre többen vásárolnak interneten keresztül, így igyekeznek elkerülni a karácsony előtt zsúfolásig megtelt üzleteket. A szakemberek pedig arra kérik az időseket, ha tehetik, fiatal hozzátartozóikat bízzák meg a bevásárlással.


Tovább az archívumra