Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adományból sporteszközöket vásárolhat az Autista Segítő Központ

Adományból sporteszközöket vásárolhat az Autista Segítő Központ

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

100 000 forintot adományozott az egyik gyöngyösi gépgyártó- és javító cég a Sportfólió Kft. közbenjárásával az Autista Segítő Központnak. Az intézmény sport-, és különböző terápiás eszközöket vásárol az adományból, amelyekkel a gyerekek mozgásfejlesztését támogatják.

100 000 Ft és egy kis szaloncukor a gyerekeknek. Az ünnepek közeledtével az Autista Segítő Központhoz érkezett most támogatás a Sportfólió Kft. közösségi szerepvállalásának köszönhetően az egyik helyi gépgyártó- és javító cég jóvoltából. A sportlétesítményeket üzemeltető társaság már tavaly kezdeményezte, hogy egy őket támogató céggel együttműködve segítsenek helyi szervezeteket, intézményeket, alapítványokat.

– Én remélem, hogy ebből a pénzből is sikerül olyan mozgássegítő dolgokat vásárolni, amit akár itt, az intézmény falain belül, vagy akár kihozva a strandon a medencébe, vagy bárhol máshol tudnak majd használni. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

A gyöngyösi cég azonnal igent mondott. Mint azt az ügyvezető elmondta: ha egy vállalkozás megteheti, fontos, hogy egy jó ügy mellé álljon.

– Mindenféleképpen úgy gondolom, hogy észre kell venni a társadalomban a jótékonysági lehetőségeket. Hogyha egy cég szépen tud működni és profitál is, akkor igenis kötelességünk támogatni a nemes célokat. Mi évközben is próbálunk a lehetőségekhez képest hasonló jótékonysági rendezvényeken ott lenni. – mondta Leskó Ferenc, a Mátra-Agro Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Autista Segítő Központ az adományból sport-, és különböző terápiás eszközöket vásárol, amellyel a gyermekek mozgásfejlesztését tudják támogatni. A segítség pedig mindig jól jön, talán most, a pandémia miatt különösen jókor érkezett a felajánlás. – mondja az intézményvezető.

– Vannak bentlakó gyermekek, akik már több hónapja nem voltak otthon, ez nagyon nehéz, érzelmileg megterhelő mind a gyerekek, mind a szülők, mind pedig a szakemberek számára. Igyekszünk ezt valamilyen szinten most kompenzálni, illetve az új szabályok bevezetése, a fertőtlenítés, a fokozott személyi higiénia, nagyban befolyásolta az intézmény működését, de igyekszünk mindent úgy biztosítani, hogy ebből a gyerekek tényleg keveset érzékeljenek. – mondta Kiss Erzsébet, a gyöngyösi Autista Segítő Központ intézményvezetője.

Kiss Erzsébet hozzátette: több megkeresés is érkezett hozzájuk, és minden felajánlásnak nagyon örülnek, hiszen az autista gyermekek ellátása eszköz,- és szakember igényes.


Tovább az archívumra