Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ajándék ebéddel támogathatunk rászorulókat egy gyöngyösi büfében

Ajándék ebéddel támogathatunk rászorulókat egy gyöngyösi büfében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ajándék hamburger, tea, vagy hot-dog. Bárki segíthet a rászorulókon, aki az egyik gyöngyösi büfében vásárol. Külföldi példára döntöttek úgy egy hete, hogy bővítik karitatív tevékenységüket, és már a büfében is kiszolgálják a felajánlások után azokat, akik nem tudják megvásárolni maguknak az ebédet. A büfé üzletvezetője azt mondta, vendégkörük fogékony az adakozásra, így rövid időn belül rengetegen fizettek ételt másoknak.

„Ha éhes vagy, vegyél le egyet, ha adnál, akkor fizess be egyet”- áll az írás a büfé ablakában. Bundáskenyér teával, egy szabadon választható ebéd, vagy hamburger, már annyi a felajánlást jelző cetli, hogy alig látni a táblát tőle. Egy gyöngyösi egyesület jelezte a büfének, hogy külföldön van egy ilyen kezdeményezés, az itt dolgozók pedig azonnal belevágtak.

– Ha te rászorulsz, letépsz egy cetlit, mi odaadjuk neked, viszont, ha úgy érzed, hogy támogatni szeretnél, akkor befizethetsz egy rászorulónak. Lehet az egy tea, lehet az egy ebéd, lehet jelképesen ezer forint, ötszáz forint, lehet egy hamburger ára. Nagyon sokan részt vesznek benne, tehát rövid idő alatt nagyon sokan támogatnak. Alapból olyan a vendégkörünk, hogy fogékony az ilyesmire. – mondta Berecz Laura, a Szendvics Büfé üzletvezetője.

Az itt dolgozók már évek óta támogatják a rászorulókat, mostantól azonban az itt megfordulók is azonnal ételhez juthatnak.

– Nagyon sok olyan idősek is van, akik belenyúlnak a kukába, de maguktól nem jönnének ide egy szelet zsíros kenyérért sem. Őket megszólítjuk és adunk nekik ételt, de olyan is van, aki már kimondottan jön érte, sőt olyan család is van, akik nem tudnak érte jönni, de elvisszük nekik. – mondta Berecz Laura.

Martinék épp forgatásunk idején fizettek be egy ebédet, ezzel szeretnék szebbé varázsolni egy rászoruló karácsonyát.

A kezdeményezést elindító vállalkozó azt mondja, az ételfelajánlás nem ér véget az ünnepek után, addig folytatják, amíg van adakozó.


Tovább az archívumra