Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csekély részvétel mellett, de eredményes volt a mátrafüredi részönkormányzati választás

Csekély részvétel mellett, de eredményes volt a mátrafüredi részönkormányzati választás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vasárnapi voksolás alapján Benyovszky Péter elnöklése mellett a grémium négy tagja Mészáros Péter, Kováts Krisztina, Krigovszky Sándor és Kozmári József.

Ottjárttunkkor még kérdéses volt, hogy érvényes lesz-e a füredi választás. A mintegy 700 mátrafüredi lakosból a végeredmény szerint is kevesen, 184-en járultak az urnához, közülük ketten adtak le érvénytelen szavazatot. A 182 érvényes voks alapján a mátrafüredi részönkormányzat tagja lett Mészáros Péter, Kováts Krisztina, Krigovszky Sándor és Kozmári József. A részönkormányzat elnöki tisztét már korábban Benyovszky Péter kapta meg, aki azt ígérte, a füredi grémium több, őket érintő döntésből is kiveheti a részét a következő négy évben a városvezetés tervei alapján. Annál is inkább, mert vannak rég megoldatlan ügyek.

Fontos még az úthálózat karbantartása, vagy a köztisztaság kérdése, de az elnök szerint akár Sástó ügye is olyan téma, amelyben az új részönkormányzat véleményt kíván majd mondani. A megmérettetésen elindulók mind ugyanazt képviselnék.

A grémium elnöke kifejtette azt is, hogy az eddiginél több forrásra és önállóságra számítanak a gyöngyösi önkormányzattól.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-29 )

Tovább az archívumra