Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kiválósági Ösztöndíj két Károly Róbert Campuson tanulónak

Kiválósági Ösztöndíj két Károly Róbert Campuson tanulónak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az MNB Kiválósági Ösztöndíjában a Gyöngyösi Károly Róbert Campus két tanulója is részesült – Bencsik Márta Vállalkozásfejlesztés, valamint Pál Petra Vezetés és Szervezés mesterszakos hallgató. A programot 2016-ban hívta életre a Magyar Nemzeti Bank, az ösztöndíjat pedig 10 hónapon keresztül kapják az arra érdemesnek ítélt fiatalok.

Kimagasló teljesítmény tanulmányi, tudományos és közéleti tevékenységek területén, legalább 54 kredit teljesítése két félév alatt. Többek között ezeknek a feltételeknek is meg kell felelniük azoknak a hallgatóknak, akik el szeretnék nyerni az MNB Kiválósági Ösztöndíját. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus két mesterszakos hallgatója is részesült a rangos elismerésben. Pál Petra azt mondja, hatalmas megtiszteltetés számára ez a díj és megérte a sok befektetett munka.

– Versenyeken szerepeltem és így vittem hírét a Campusunknak, és ott voltak szakmai eredményeim. Kettő versenyen voltam az érintett időszakban, egy országos pénzügyi esettanulmányi versenyen, illetve egy számviteli, adózási témában rendezett emlékversenyen. – mondta Pál Petra, a Szent István Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus mesterszakos hallgatója.

Petra kiemelte: A kutatási tevékenység még hátra van, de szeretné a közeljövőben ezt is teljesíteni.

– Erről a TDK tevékenységről még mindig nem tettem le, úgyhogy a következő másfél évben remélem, sort tudok rá keríteni, illetve ha végeztem, akkor szeretnék a képzettségemnek megfelelő munkahelyen dolgozni vagy egy saját vállalkozást indítani. – tette hozzá Pál Petra.

Bencsik Márta a másik gyöngyösi Kiválósági Ösztöndíjas azt mondja, nagy öröm volt számára mikor megtudta, hogy elnyerte az elismerést, hiszen sok tanulás és munka áll emögött, kitűnő tanulóként végzett alapszakos évei alatt.

– A jó tanulmányi eredmény mellett kutatásokban és az egyetemi életben is részt kellett venni. Én a Tudományos Diákköri Konferencián vettem részt és a háztartások megtakarítási szokásait kutattam. Ott értem el eredményes helyezést és ez is hozzájárult ahhoz, hogy elnyerhettem a díjat. – mondta Bencsik Márta, a Szent István Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus mesterszakos hallgatója.

Márta azt mondja, tovább szeretné folytatni a kutatási munkát és ősszel új témában jelentkezik a konferenciára. A jövőbeli pályázóknak pedig néhány ösztönző tanácsot adott.

– Mindenáron megéri jól tanulni és azt is szeretném tanácsolni, hogy a Tudományos Diákköri Konferencián is nyugodt szívvel vegyenek részt, hiszen az is egyfajta tapasztalatot ad, és ha esetleg kijut az országos versenyre akkor a későbbi önéletrajzban jó pontot fog mutatni. – tette hozzá Bencsik Márta.

Az elismerés egyébként igen rangosnak számít, ugyanis csak a legjobbak, a közgazdász hallgatók 3%-a nyeri el.


Az Aktuális napi hírei (2021-01-26 )

Tovább az archívumra