Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Javítják a balesetveszélyes úthibákat

Javítják a balesetveszélyes úthibákat

Elkezdődött az önkormányzati tulajdonban lévő utak mentesítő kátyúzása Gyöngyösön. A télvégi munkálatok érintik a város északi és déli részét, a belvárost és Mátrafüredet is. A hideg idő miatt egyelőre csak a balesetveszélyes úthibák hideg aszfaltos javításra van lehetőség, a meleg aszfaltos kátyúzás tavasszal kezdődhet el. Az útellenőr szerint idén kevesebb a kátyú az utakon.

A Harrer Ferenc – Aranysas utca kereszteződésében beszakadt út feltárásával kezdték a munkát hétfőn reggel a szakemberek. Egy rácsos csapadéknyelő fenékküszöbe beszakadt, így a víz kimosta az út alól a földet – magyarázza a látottakat Kővári László. Ilyen hatalmas üregre még ők sem számítottak – mondja az útellenőr. Ezért ezzel a balesetveszélyes úthiba helyreállításával kezdték a munkát. Az erre közlekedők a héten itt félpályás útlezárásra számíthatnak. A brigád elkezdte a hideg kátyúzási munkálatokat is a városban.

– Természetesen balesetveszélyesek ezek a kátyúk, szeretnénk elkerülni, hogy ne legyen belőle káresemény. Minden tavasszal van ilyen hideg kátyúzási munka, amit most elkezdtünk. – mondta Kővári László, a Gyöngyös Városi Önkormányzat útellenőre.

Az útellenőr hozzátette, az időjárásnak és a tavalyi javítási munkáknak köszönhetően most kevesebb az úthiba, mint máskor. Hideg aszfalttal most közel 8 utcát, a város forgalmasabb útjait javítják, ahol közel egy négyzetméteres kátyúkat kell eltüntetni a balesetveszély elhárítása érdekében.

– Köztudottan a Kenyérgyár út mindig problémás, ott mindig folyik – tavasszal és nyáron is -kátyúzási folyamat, a Ringsted úti hidunk sajnos mindig kátyús, amit szintén javítunk, Kolozsvári utcában, Őrálló utcában, Zrínyi utcában – kisebb, de frekventált utcákban. – mondta az útellenőr.

A munkát még a tavalyi költségvetésben erre a célra meghatározott összegből áthozott forrásból végzik – tudtuk meg Kővári Lászlótól, az idei büdzsében a tavalyinál többet tervezett a város az utak javítására. A költségvetést a héten véglegesíti a testület.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Mese - A két farkas
09:04
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Márkus Liza és Gonda László koncertje
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Madeira
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - Békaverseny
18:04
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság