Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Légkábel rekonstrukció a 3-as számú főúton

Légkábel rekonstrukció a 3-as számú főúton

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Légvezetékeket cseréltek a 3-as számú főúton Gyöngyös közelében, egy rövid szakaszon, félórás teljes útzár volt érvényben. A munkálatokat egy villamoshálózat-építő cég végezte, amely most a Hatvan és Gyöngyös közötti utolsó 1,1 kilométeres szakaszon végzett befejező munkát. A lezárás idejére a forgalmat Nagyréde irányába terelték.

Földelik a régi vezetékeket, majd áramtalanítják és levágják azokat a szakemberek. Befejező szakaszához ért a Hatvan és Gyöngyös közötti szakasz 20 kilovoltos távvezeték rekonstrukciója, melynek utolsó részét a 3-as számú főút felett végezték.

– Ennek a rekonstrukciónak a nagy része már lezajlott, most egy kvázi záró szakasznak az egyik munkálata folyik. Ez gyakorlatilag arról szól, hogy itt a 3-as út fölött van egy átkötés, ez a vezeték az Egyetemtől indul, és ahogy látható mögöttünk ezen a feszítő oszlopon ér véget. – nyilatkozta televíziónknak Vöő Kristóf, az Omexom Magyarország Kft. kereskedelmi és marketing vezetője.

A munkálatok idejére egy rövid szakaszon félórás teljes útzár volt érvényben. Erre azért volt szükség, mert a kábelek áthúzása rendkívül balesetveszélyes – mondta el a cég műszaki vezetője.

– Rendkívül veszélyes a munkafolyamat, gyakorlatilag a vezetékek keresztülhúzása, felfeszítése is az úttesten történik, ami kézzel történik. Ezeket pedig kötéllel felhúzzák az oszlopvégekre is, majd ráfeszítik. – mondta Zsobrák Dávid, a kivitelezés műszaki vezetője.

Az utolsó 1,1 kilométeres szakaszt tavaly kezdték el felújítani, erre azért volt szükség, mert az eddigi áramerősség most megnövekszik – árulta el Vöő Kristóf.

– Ezen a távvezetéken nagyobb energiaátvitel fog történni, hiszen a jelenlegi vezetékek ezt a nagyobb energiaátvitelt nem képesek kiszolgálni. Itt egy nagyobb átmérőjű, nagyobb kapacitású sodronyra lesz kicserélve a jelenlegi vezeték. – mondta a

A lezárás idejére a forgalmat Nagyréde irányába terelte a rendőrség.


Tovább az archívumra