Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Azonnali bezárást és oltást kér nyílt levélben a PDSZ

Azonnali bezárást és oltást kér nyílt levélben a PDSZ

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyílt levélben kéri a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a Miniszterelnököt, hogy azonnal rendeljen el digitális munkavégzést valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzési területeken. Emellett szeretnék, ha az oktatásban résztvevő pedagógusokat beoltanák, véleményük szerint így lehetne biztonságosan újra nyitni az intézményeket.

Ez az a nyílt levél, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete február 25-én küldött a Miniszterelnöknek. Ebben a PDSZ arra kéri a kormányfőt, hogy a járvány megfékezése érdekében azonnali hatállyal rendeljen el digitális munkavégzést, minden még nyitva maradt intézményben is.

– Azt kérjük, hogy központilag és azonnal, vagy legalábbis minél hamarabb zárják be a még nyitva lévő általános iskolákat és óvodákat, annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a fertőzés. Ugyanis egyre több helyről, és egyre gyakrabban halljuk – a mai napon pedig fokozottan -, hogy nagyon sok iskolát kell bezárni, osztályokat hazaküldeni, tehát egyre gyakrabban üti fel a járvány a fejét az intézményekben. – mondta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmányának tagja.

A szakszervezet azt is kéri, hogy a pedagógusokat minél előbb oltsák be. Ennek kapcsán a PDSZ egy kérdőívet töltetett ki a tanárokkal, melyben azt kérdezték, hogy hajlandóak lennének-e beoltatni magukat, valamint, hogy melyik oltást választanák – árulta el televíziónknak Nagy Erzsébet.

– A magyar hatóságok által jóváhagyott bármelyik vakcinával 23% oltatná be magát, 61% pedig csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinával. De, ha a kettőt összeadjuk, akkor ez ugye már 84%-os hajlandóság, tehát az oltásra meglehetősen magas a hajlandóság. De az is igaz, hogy elsősorban az Európai Gyógyszerügynökség által elfogadott, jóváhagyott vakcinával hajlandóak a kollegák nagy része beoltatni magukat. – mondta a választmányi tag.

A témával kapcsolatban az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos azt mondta: „nem zárhatják ki, hogy szükség lesz újabb járványügyi intézkedések bevezetésére, ezért mérlegelik a teljes digitális oktatás elrendelését.”


Tovább az archívumra