Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közösségi tér a Durandában

Közösségi tér a Durandában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közösségi teret alakítanak ki a Közösségi ház udvarán a Durandában. A beruházás a 2 éve zajló 75 millió forint támogatású gyöngyösi drogstratégiához kapcsolódóan valósul meg. A projekt keretében az udvaron egy kemence, magaságyások és veteményeskert is épül, a közösségi házat pedig bővíteni fogják.

A kemence helyét ássák a Közösségi Ház udvarán. Tavaly szintén a drogprevenciós program keretében ültették el ezeket a gyümölcsfákat és bokrokat. A tereprendezés után ide magaságyásokat és veteményeskertet is kialakítanak majd. Az udvar kihasználtsága egyébként is minden nyáron nagy. Ha jó az idő bográcsozni és nyársalni is rendszeresen jönnek ide a környékbeli fiatalok. Sőt, ha a kemence is elkészül, akkor akár már kemencés lángost is lehet majd sütni az udvaron.

– A kemenceépítést a drogprevenciós program munkatársai vetették fel, hogy ez egy nagyon jó dolog lehetne, ami egy ilyen közösségi helyszín nyáron, hogy ha ilyen programok vannak, akkor azt az emberek is tudnák használni. Úgyhogy mi ennek nagyon örülünk, befogadtuk és együttműködünk velük. – mondta Fazekas Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület szakmai vezetője.

A 75 millió forintos drogprevenciós célokat segítő pályázat munkálatai és programjai 2019 januárjában kezdődtek. Elindult a rendszeres tanácsadás és a napi 4 órában telefonon elérhető krízisvonal is. A közösségi tér végig nyitva volt a Covid időszak alatt is, a fejlesztőpedagógusok folyamatosan foglalkoznak a gyerekekkel és az ügyfélfogadás is zavartalan.

– Az elmúlt két évben próbáltunk tényleg olyan célokat és olyan programelemeket találni, amelyeknek a megvalósítása során valóban a fiatalokra, fiatal felnőttekre és a veszélyeztetett korosztályra költjük el ezt a pénzt és én úgy érzem, hogy sikerül is. – mondta Illés Veronika, a drogprevenciós projekt szakmai vezetője.

Ha minden jól halad, április végére végeznek a munkákkal az udvaron. A tervek szerint bővítik még a Közösségi házat, így a Víg utca 5 szám melletti épületet is felújítják, valamint az utca melletti füves részen lesznek futball kapuk is, így sportolni is lehet majd.


Tovább az archívumra