Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Testületi döntések

Testületi döntések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közösségi teret alakítanának ki a dombon, és rendezettebbé válhat a mátrafüredi büfésor környezete a képviselő-testület februári döntései nyomán. A képviselők határoztak a felsőoktatási ösztöndíjpályázat folytatásáról, és az igazgatási szünetek időpontjáról is.

Közösségi teret alakítanak ki a dombon. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a helyi Gyöngyszöv ÁFÉSZ-szal kötött megállapodás értelmében területet biztosít a dombi városrészen lévő élelmiszerüzlet bővüléséhez, a területért cserébe pedig a város megkapja az üzlet mellett lévő 90 négyzetméteres oktatási épületet, ahol már egy bankautomata is üzemel. Az önkormányzat egy közösségi tér kialakítását tervezi az ingatlanban.

A grémium hozzájárult, hogy az önkormányzat értékesítse a mátrafüredi büfésor mögött lévő 155 négyzetméternyi területét, miután az üzlettulajdonosok egyike élt azzal az ingatlanvételi lehetőséggel, melyre minden ott tevékenykedő vállalkozónak lehetősége van.

A testület utólag jóváhagyta egy, a családi házas övezetben élő ingatlantulajdonos engedély nélkül kialakított parkolójának megépítését. Az eset kapcsán az önkormányzat arra kéri a lakosságot, ha valaki gépkocsibejárót vagy parkolót szeretne kialakítani, például zöld terület felhasználásával vagy nyílt árok lefedésével, azt a munkálatok megkezdése előtt jelezze a hivatalban, ahol egyszerű és gyors ügyintézéssel segítenek mindenkinek. Az engedélyezés feltétele, hogy a tulajdonos vállalja a beépített terület gondozását, például az áteresz tisztítását, zöld terület kialakítását vagy parkosítást.

A testület módosította a kékestetői sípályára vonatkozó bérleti szerződést, tekintettel arra, hogy az üzemeltetőnek évek óta komoly problémákkal kell szembesülnie egyrészt a klímaváltozás, másrészt a szűkös vízkapacitás és a természetvédelmi előírások miatt, így a tervezett beruházásokat nem tudta megvalósítani. A kedvezményes bérleti konstrukció mindaddig érvényben marad, amíg ismertek nem lesznek a Mátra-Bükk kiemelt turisztikai régióra vonatkozó állami támogatás részletei.

Továbbra is támogatásban részesülnek a TAO-juttatásból bérleti díjat fizető sportegyesületek. Öt egyesület összesen több mint 11,6 millió forintos támogatásban részesül, miután az általuk használt sportlétesítmény bérleti díjának csak a felét kell megfizetniük.

A képviselők felülvizsgálták annak a felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjpályázatnak a jogosultságát, mellyel a város azokat a fiatalokat támogatja, akik felsőfokú tanulmányaik alatt anyagi segítségre szorulnak. A szerződés szerint a tanulmányok idejére járó havi támogatásért cserébe a hallgatók vállalják, hogy az önkormányzatnál, intézményeinél vagy annak cégeinél annyi évig végeznek munkát, ahány évig ösztöndíjban részesültek.

Döntöttek az igazgatási szünetek időpontjáról is. Idén július 19-e és 30-a, valamint december 20-a és 31-e között szünetel majd az ügyfélforgalom a gyöngyösi hivatalban.


Tovább az archívumra