Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kincses Kultúróvoda minősítést kapott a Fecske Úti Tagóvoda

Kincses Kultúróvoda minősítést kapott a Fecske Úti Tagóvoda

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kultúróvoda címet kapott a Fecske Úti Tagóvoda. A címmel járó 1 millió 300 ezer forintból számos kulturális rendezvényt finanszíroznak majd. Ebből az összegből valósul meg a korlátozások feloldása után a szüreti nap, de például egy Varró Dániel író-olvasó találkozót is szerveznek, májusban pedig a tervek szerint utazó planetárium érkezik a gyerekekhez és kirándulások is szerepelnek a tervben.

Az egri Galagonya Bábszínház darabját nézik éppen a gyerekek. Ez a program is a „Kincses Kultúróvoda” pályázat része. Eredetileg színházbérletet szerettek volna vásárolni, de a koronavírus-járvány ezt felülírta. A pályázat célja, hogy megismertessék az óvodásokkal a város kulturális intézményeit és a programjait.

– A pályázatnak az a célja, hogy az óvodákat illetve a környező kulturális intézményrendszereket egy picit összehozza, kapcsolatokat erősítse, és az általuk kínált rendezvényeket beépítsék az óvodás gyerekek mindennapjaiba. Ezen kívül nagyon erősen jelen van benne a kortárs művészet, kortárs irodalomnak a beépítése az óvodások életébe. – mondta Havellant Melinda, a Fecske Úti Tagóvoda vezetője.

Az óvodások egyébként rendszeresen látogatják a város kulturális intézményeit. Minden évben jelen vannak a Mátra Múzeumban tartott Föld Napi rendezvényen, de a könyvtár mesemondó és kreatív délelőttjeinek is visszatérő résztvevői. A címmel együtt 1 millió 300 ezer forintot is kapott a Fecske Úti Tagóvoda.

– Nagyon sok programot írtunk le ugye a pályázatban, hogy mire költenének az összeget. Ahogy említettem a szüreti rendezvény a Virtus Kamara Néptáncegyüttessel lett volna, reméljük ez megvalósul, de szeretnénk pótolni. Varró Dániel író-olvasó találkozó szülőkkel, gyerekekkel közösen egy délutáni találkozó. – mondta Havellant Melinda.

Bár a legtöbb kultúrprogram tavaly elmaradt, de úgy tervezik, hogy a korlátozások feloldása után ezeket pótolni fogják.


Tovább az archívumra