Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztések a 2-es körzetben

Fejlesztések a 2-es körzetben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új parkolók, közösségi ház, járdafelújítás és további térfigyelő kamerák kihelyezése. Több fejlesztés is megvalósul idén a kettes körzetben. Egy pályázat keretében a Vargák tere új aszfaltburkolatot kap, járdát építenek, és fejlesztik a közvilágítást is. Kévés Tamás, a körzet képviselője számolt be televíziónknak a várható beruházásokról.

10 autó parkolhat itt hamarosan. Gyeprácsos parkoló épül a Sziget utcában, ahogy korábban a Forrás utcában. Mivel azok a helyek gyorsan megteltek, szükségesnek látták újak kialakítását. Néhány méterrel odébb, a Vargák terén pedig egy TOP-os pályázat keretében történik egy nagyobb beruházás, amely legkésőbb ősszel el is készül -és mintegy 60 millió forintos infrastruktúrafejlesztés valósulhat meg ennek keretében.

– TOP-os pályázaton belül végre elérkeztünk már – 2016-tól be van adva ez a pályázat, 2021-et írunk -, amikor a fizikai beavatkozás is meg fog történni. Az pedig a Vargák tere, illetve a Sárosi utca aszfaltburkolat, járda, közvilágítás fejlesztés és csapadékvíz elvezetés fog megvalósulni, közel 60 millió forint értékben. – mondta Kévés Tamás önkormányzati képviselő.

A pályázat összértéke közel 500 millió forint, ebből továbbá megújul a Haller-kastély egy része, hat Szép utcai ingatlant újítanak fel, illetve épül egy közösségi ház is.

A körzetben ezeken kívül is történnek fejlesztések idén, kiszélesítik a Kont Bíró utca egy részét, rendbe teszik a Recski utca páratlan oldalán a járdát, amely jelenleg balesetveszélyes.

A körzetben már 100 térfigyelő kamera működik. Kévés Tamás azt mondja: ezek hasznosak, hiszen javítják a közbiztonságot és a szabálytalanságok is azonnal láthatóvá válnak. Idén pedig tovább nőhet a kihelyezett kamerák száma. Hármat ebből az önkormányzat finanszíroz, hatra pedig pályázatot adtak be.

A képviselő azt mondta: a szűkös költségvetés miatt néhány terv idén nem valósul meg, de bízik abban, hogy a következő években azokra is sor kerül.

– Addig, ameddig a zsellérközökbe a gáz gerincvezetékét, illetve a vizet, vagyis a régi ólomcsöveket nem cseréljük ki normális, korszerű csövekre, addig nem fogunk utcát építeni, mert teljesen fölösleges, hogy utána egy év múlva fölvágjuk az utca közepét és újra betonozzuk. – mondta az önkormányzati képviselő.

A körzetet is érinti idén az elkerülő út építésével betervezett belvárosi utak felújítása. A kormányzati ígéret szerint többek között a Petőfi és a Vachott Sándor utcát is érinti majd a munka. Kévés Tamás bízik abban, hogy a lakosok jobb minőségű utakat használhatnak a jövőben.


Az Aktuális napi hírei (2021-03-16 )

Tovább az archívumra