Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tavaly után idén másodszor adott újévi hangversenyt az Izaki Masahiro által dirigált Szolnoki Szimfonikus Zenekar Gyöngyösön

Tavaly után idén másodszor adott újévi hangversenyt az Izaki Masahiro által dirigált Szolnoki Szimfonikus Zenekar Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az újévi koncertek hagyományos repertoárjával szemben azonban most Mozartot és filmzenéket hallhatott tőlük a gyöngyösi közönség. A hangverseny előtt mondta el Faragó László polgármester újévi köszöntőjét.

Az újévi koncert idén is polgármesteri köszöntővel kezdődött. Faragó László az eddigieknél vidámabb, mosolygósabb évet kívánt a gyöngyösieknek.
A polgármesteri köszöntő után a szolnoki szimfonikusok Mozart Varázsfuvola című operájának nyitányával köszöntek be. A zenekar jól ismert a gyöngyösi közönség előtt, hisz tavaly is velük kezdődött a kulturális év a városban. Az egy évvel ezelőtti újévi koncerthez képest most azonban merőben szokatlan programot állítottak össze.
A japán létére különös közép-európai lelkülettel bíró karmesterről eddig is tudtuk, hogy szívesen vezényel Strausst vagy Lehárt, ám Mozarthoz való vonzalma legalább ennyire erős. Mozart az egyik kedvenc zeneszerzője Lőrincz Juditnak, a szolnoki születésű, éveken át Ausztráliában élő, ám onnan hazatérő szopránénekesnőnek is, aki szolnokisága okán is a legjobb választás volt a zenekar részéről erre a koncertre.
Lőrincz Judit mellett az est másik szólistája a Gyöngyösön többször sikerrel fellépő Urbán-Nagy Róbert volt. A két énekes mind a Varázsfuvolában mind a filmslágerekben remek párost alkotott. A szolnoki szimfonikusok mindvégig magas színvonalú előadással szolgálták ki a közönséget. Mondhatni, ez kötelező is tőlük, hiszen 2009 októberében I. kategóriás zenekarrá minősültek. Most januárban 5 nap alatt 3 újévi koncertmeghívásnak tettek eleget, s mindenütt a közönség legnagyobb elismerése mellett muzsikáltak. Tették ezt Gyöngyösön is, 2011. január 4-én.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-01-10 )

Tovább az archívumra