Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítenek a koronavírus elleni védőoltás regisztrációjában

Segítenek a koronavírus elleni védőoltás regisztrációjában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Segítséget nyújt a koronavírus elleni oltás regisztrációjában a gyöngyösi önkormányzat azoknak, akiknek számítógép és egyéb infokommunikációs eszköz hiányában problémát jelent online bejelentkezni a védőoltásra. A segítséget kérők telefonos időpontegyeztetés után, személyesen regisztrálhatnak a védőoltásra a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.

Veronika már ki is töltötte a formanyomtatványt, néhány nap alatt közel tízen kérték az önkormányzat segítségét a regisztrációhoz. A koronavírus elleni védőoltás ingyenes és önkéntes hazánkban, azonban aki szeretné azt megkapni, annak regisztrálnia kell. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokaknak problémát jelent online bejelentkezni a koronavírus elleni védőoltásra számítógép és egyéb infokommunikációs eszköz, vagy éppen e-mail-cím hiányában, ezért a gyöngyösi önkormányzat munkatársai április elsejétől segítséget nyújtanak az oltásra való jelentkezéshez. Magné Barna Veronika élt a lehetőséggel.

– Azért jöttem ide, mert nincs email címem, interneten nem tudtam regisztrálni. Voltam a háziorvosnál, tőle kaptam egy telefonszámot, azt felhívtam és mára kaptam időpontot, hogy itt is lehet regisztrálni az oltásra. – mondta Magné Barna Veronika.

Azt mondja, nagy segítség volt ez számára, mert fontosnak tartja, hogy beoltassa magát.

– Fontosnak tartom, hogy be legyek oltva, ugyanis van otthon 80 éves édesanyám, beteg férjem, mindent én szerzek be a családnak. Meg hogy ők is be legyenek oltva, de ők 65 év felettiek, őket papíralapon regisztráltam. – tette hozzá Magné Barna Veronika.

A megadott időpontban a járványügyi szabályok betartása mellett a hivatal ügyfélszolgálatán egy formanyomtatványt kell kitölteni. A jelentkezéshez személyi igazolványra, TAJ-kártyára, lakcímkártyára van szükség, és a jelentkező telefonszámát is meg kell adni. A személyes adatok mellett e-mail-címmel nem kell rendelkezniük a jelentkezőknek. A kitöltött formanyomtatványt postán küldi el az önkormányzat az oltási központba.

Az adatrögzítéshez szükséges előzetes időpontegyeztetésre a 06/30/ 229-5043-as telefonszámon van lehetőség munkaidőben.


Tovább az archívumra