Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Költészet Napja

Költészet Napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük a Magyar költészet napját. A Vachott Sándor Városi Könyvtár idén is videó formában várta az olvasók kedvenc verseit, amelyekből ünnepi összeállítást készítenek. A kisfilm vasárnap 10 órától lesz elérhető a könyvtár közösségi oldalán. Az önkormányzat oldalán is indul egy verskvíz, ami szintén vasárnap lesz elérhető.

Minden korosztály küldött be verseket a Vachott Sándor Városi Könyvtár költészet napi felhívására. Sőt, volt, aki az egyik helyi költő versét adta elő megzenésítve. Ez már a második év, amikor online emlékeznek meg a költészet napjáról.

– Tavaly egy egész napos programot sikerült összeállítanunk ezekből a kis video versekből, igaz, hogy akkor írásban is fogadtunk verseket, tehát képként is megjelenítettük. Most úgy érezzük, hogy nagyon unják már az emberek ezt az online térben való létezést, ezért nem is jelentkeztek idén olyan sokan és ezért is gondoltuk azt, hogy egy darab kisfilmet csinálunk belőle és így adjuk közre ezeket a verseket. – mondta Petrovics Éva, a Vachott Sándor Városi Könyvtár könyvtárosa.

A kisfilm vasárnap 10 órától lesz elérhető a könyvtár közösségi oldalán. A film megosztói között könyvcsomagokat sorsolnak ki. Ezen kívül még egy másik játékban is részt vehetnek az érdeklődők. A város hivatalos oldalán vasárnap tesznek közzé egy tíz kérdésből álló verskvíz-játékot, amiben ismert magyar költők verseiből idéznek a szervezők. Azok között, akik kitalálják, hogy melyik magyar költő verséből származik az idézet, három könyvcsomagot sorsolnak ki.


Az Aktuális napi hírei (2021-04-09 )

Tovább az archívumra