Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A továbbra is minimális mozgástér miatt sem nagyobb kiadásokat, sem nagyobb bevételi tételeket nem tervez 2011-re Gyöngyös önkormányzata

A továbbra is minimális mozgástér miatt sem nagyobb kiadásokat, sem nagyobb bevételi tételeket nem tervez 2011-re Gyöngyös önkormányzata

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A büdzséről kedd esti műsorunkban fejtette ki álláspontját a polgári, illetve a szocialista oldal frakcióvezetője.

Évek óta olyan, egymilliárd forintot elérő ingatlaneladásból várt bevételeket terveztek be a város költségvetésébe, amelyek rendre nem valósultak meg az elhúzódó gazdasági válság miatt. Székács György, a Polgári Unió Frakció vezetője szerint ez a tétel önmagában meghatározza a reális célokat, miközben Gyöngyös hitelképessége kimerülőben van. A politikus hozzátette: a pályázati önerőkre kibocsátott kötvényekből befolyó pénzek egy részét napi kiadásokra kellett fordítaniuk, nagyobb átalakítást, intézmények bezárását mégsem tervezik. Egy iskola egyházi működtetésébe adása a ciklus során viszont elképzelhető.

Hiesz György MSZP-frakcióvezető szerint a sporttámogatások kialakításával érdemes lenne megvárni a kormány javaslatait az új sporttörvényről, a városban ugyanis több közkedvelt sportág finanszírozását javíthatja az állami átalakítás.

Az önkormányzat feladata egyelőre a költségvetés konszolidálása, így a jövőben kisebb összegű pályázatok megszerzésében lesz érdekelt. A büdzsét többször kell majd korrigálni az év végéig, amennyiben a kormányhivatalok megjelenése kapcsán módosul az önkormányzati feladatok ellátásának rendszere – hangzott el a beszélgetés során.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-26 )

Tovább az archívumra