Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Országszerte csúszós utak és balesetek a havazás miatt

Országszerte csúszós utak és balesetek a havazás miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jelenleg Gyöngyösön 24 órás szolgálatban 6 saját és 2 bérelt munkagéppel dolgozik az utakon a gyöngyösi mérnökség. A városban közmunkások is segítik a takarítást.

Ezek Gyöngyös utcái és a bevezető útszakasz ma délben. Salakkal, faforgáccsal, sóoldattal próbálják mentesíteni az utakat. Nem csak a gyöngyösi önkormányzat, hanem a közútkezelők is takarítják az utakat. A Gyöngyösi Önkormányzat is készült erre az időjárásra mégpedig egy jóváhagyott síkosság-mentesítési tervvel.

A közútkezelőknek mintegy 400 km-es úthálózatról kell gondoskodniuk. Jelenleg 24 órás szolgálatban 6 saját és 2 bérelt járművel, sószóró adapterrel illetve hóekével közlekednek.

Ezen az úthálózaton az 5-10 cm-es hó esetében kell elkezdeni a takarítást. A 24-es és a bevezető utak más szolgáltatásba sorolandók, ezeken csak 10-15 cm-es hóvastagságnál kezdik meg a takarítást. Az utakon egyre szigorúbb megkötések vannak, hiszen egyre kevesebb sót használhatnak, a közcélú munkások is fokozottan figyelnek a járdák takarítására.

Farkas-Nagy Nóra


Az Aktuális napi hírei (2011-01-26 )

Tovább az archívumra