Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Régi adósságot törlesztenek, megújul a Vargák tere

Régi adósságot törlesztenek, megújul a Vargák tere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdődött a Vargák tere felújítása. A teret szilárd burkolatú úttal látják el, járdákat újítanak fel, csapadékvíz-elvezető rendszert építenek, és kilenc parkolóhelyet is kialakítanak. Kévés Tamás alpolgármester szerint a beruházással régi adósságát törleszti a város az ott élők felé.

Dolgozik az úthenger, munkában a markoló – egy héttel ezelőtt kezdődtek a Vargák tere felújításának munkálatai. A tér az északnyugati városrész rehabilitációjára elnyert, több mint félmilliárd forintos európai uniós támogatású program keretében újul meg. Kévés Tamás alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: régi adósságát törleszti ezzel a város az itt élők felé.

– Itt nőttem fel, a templom háta mögött, és mindig úgy jöttem erre a térre, mintha itt megállt volna itt az idő, ezért úgy érzem, újabb adósságot törlesztünk az itt élő emberek és azon településrészek felé, amelyek ilyen elmaradottak, mint a Vargák tere. – mondta Kévés Tamás Gyöngyös alpolgármestere.

Az 55 millió forintos beruházás részeként a téren az útépítés, felszíni csapadékvíz-elvezetés mellett kilenc parkoló is épül, valamint elkészül az Eötvös tér irányába a járda is. A kivitelező a héten végez a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésével, majd az utak következnek.

– A burkolatépítés munkálatai közben lesz olyan, hogy nem lehet személyautóval megközelíteni a területet, de mindezek eredményeként május 30-ára már egy szép, burkolt útfelületet fogunk kapni, ahol remélhetőleg a csapadékvíz-elvezetés problémái is meg lesznek oldva. – nyilatkozta Szanyi Tamás, a HE-DO Építő Zrt. építésvezetője.

Az itt élők régóta vártak már erre a pillanatra.

– Nagyon vártunk rá, és szükséges is volt, mert el volt hanyagolva nagyon ez a tér. Közel vagyunk a városhoz, és már nagyon aktuális volt. Örülünk nagyon, mindenki örül. – mondta Cseke Sándor.

A projekt keretében megújul a Szép és a Sárosi utca is. A beruházással a tervek szerint május végére végeznek.


Tovább az archívumra