Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Erős lesz a filmkínálat a mozikban

Erős lesz a filmkínálat a mozikban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy harminc néző váltott jegyet a Cinema Bridge-be a mozi újranyitását követő első hétvégén. A forgalom közel sem mondható a réginek, de a főleg fiatalokból álló törzsközönség nagy részének még nincs védettségi igazolása, az okmány nélkül pedig az ország egyetlen mozija sem látogatható.

Új, kényelmesebb székekkel, online jegyvásárlási lehetőséggel, a megszokott mozis csemegékkel és nagyrészt családi filmekkel nyitott Gyöngyösön a Cinema Bridge mozi múlt hét csütörtökön. A nyitás szabályainak egyik legfontosabb eleme, hogy amíg az előtérben kötelező a maszk viselése, addig a moziteremben már nem kell maszkban lenni. Ez azért is lényeges, mert így a büfében vásárolt finomságok a film alatt elfogyaszthatók, teljessé téve a megszokott moziélményt. Az első hétvégén nagyjából harmincan választották a gyöngyösi mozit szórakozásul, ami nem számít rossz aránynak ahhoz képest, hogy a megelőző hétvégén az egész országban összesen ötszázan mentek moziba. A filmkínálat a nyitás első napjaiban még tavalyi filmekből áll össze. Azonban a lezárások alatt felhalmozódott filmek hamarosan elárasztják a mozikat. Ezek a filmek eddig sehol sem voltak láthatóak.

– Már májusban is találkozhatunk ilyen filmekkel, május végén játszhatjuk majd a Godzilla Kong ellent, vagy a Mortal Kombat-et, ami szerintem nagyon sokan várnak. Az egyik legjobban várt magyar film, Nagy Viktor Oszkár gyöngyösi filmrendező alkotása a Becsúszó Szerelem is látható lesz majd a mozikban. Vetítjük már májusban az Oscar-díjas Nomádok Földjét. Azt gondolom, hogy a filmek adottak lesznek. – mondta Pifkó Tamás, a Gyöngyösi Televízió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Pifkó Tamás hozzátette, látszik, hogy sokan szeretnének moziba jönni, és bízik benne, hogy a növekvő átoltottságnak köszönhetően hamarosan visszaállhat a régen megszokott forgalom, és a mozizás újból elérhetővé válhat mindenki számára.


Tovább az archívumra