Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lopják a virágokat

Lopják a virágokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lopják a közterületre ültetett virágokat a dombra felvezető utcákban. A városrész önkormányzati képviselője, Tóth Szabolcs arra kéri a lakosokat, hogy ha hasonlót tapasztalnak, értesítsék a városrendészet munkatársait, hogy elejét vegyék a hasonló cselekedeteknek.

Foghíjas, vagy majdnem üres virágládák a Május 1. lépcső járdája mellett. Lyukak, mélyedések a földben, a virágok helye még mindig jól látható. A közterületre kihelyezett beton virágtartókat nem is olyan régen ültették tele begóniával és dáliával, hogy díszítse az utcát, azonban már csak a hűlt helyét mutatja Tóth Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője.

– Társadalmi munkában lettek kiültetve a virágok, a város virágai, tehát közpénz. Azokba a ládákba, amibe 7 éve ültetünk. Máskor is volt, hogy egy-egy virágot elvittek, de a tendencia egyre rosszabb, idén sajnos ez 30 db virág. – mondta Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő.

De nem csak ebben az utcában, hanem a Kócsag úton kihelyezett virágedényeket is megdézsmálta valaki. Itt is csak a helye látszik a dáliának. A képviselő azt mondja, ez a közösség megkárosítása, és nem tolerálható számára a közösségi vagyon rongálása. Ilyen cselekmények megakadályozása érdekében fontos a közösségi összefogás – mondja Tóth Szabolcs.

– Figyeljünk mindannyian közös értékeinkre, amik a szabadban vannak, bármilyen oda nem illő tevékenységet tapasztalunk, azonnal jelezzék nekem, vagy a városrendészetnek, hogy elejét vegyük ezeknek a dolgoknak, és meg tudjuk gátolni a továbbiakban ezeket a cselekedeteket. – mondta a körzet önkormányzati képviselője.

Az esetet az önkormányzati képviselő jelezte a városrendészetnek, a virágokat pedig pótolni fogják.


Tovább az archívumra