Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közlekedik a család: Gyöngyösön rendezik a megyei vetélkedőt

Közlekedik a család: Gyöngyösön rendezik a megyei vetélkedőt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Országos Rendőr-főkapitányság az idei évre is meghirdette Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatát. A megyei döntő idén Gyöngyösön lesz, a legjobb csapatok pedig majd az országos döntőben versenyezhetnek a fődíjért.

Idén a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és az egyik helyi autókereskedés szervezi meg a vetélkedőt. A családoknak a megyei fordulón elméleti és gyakorlati feladatokat kell majd teljesíteniük, de lesznek elsősegélynyújtási feladatok is. Az akció célja, hogy segítse a balesetmentes közlekedést. A megyei döntőre a vetélkedő weboldalán lehet jelentkezni.

– A versenyre jelentkező családok esetében, hogy 2 felnőttből és legalább 1 fő 6 és 17 év közötti gyermekből álljon a család, nyilván ettől lehet több gyermek, a lényeg, a korhatár, hogy 6 és 17 év közötti legyen a gyermek. Illetve nagyon fontos, hogy a szülők közül legalább egy fő érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezzen. – mondta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára.

A megyei döntőn győztes csapat elnyeri a jogot arra, hogy képviselje Heves megyét a 2021. augusztusában megrendezésre kerülő országos döntőn, ahol további értékes nyeremények várnak a felkészült versenyzőkre. Idén az iskoláknak is külön pályázat indult.

– Azon alap vagy középfokú iskolák közül, akik a legtöbb családot prezentálják erre a megyei döntőre, az ő részükre külön verseny kerül meghirdetésre, ami azt jelenti, hogy a legtöbb családot prezentáló intézményeket az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága nagy értékű tanszer és sportszer ajándékokkal díjazza. – mondta Erdélyi Róbert.

A Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő az elmúlt évek tapasztalatai alapján rendkívül sikeres. Heves megyében minden évben 10-20 család méreti meg magát a megyei döntőkön, és volt már olyan év, amikor a megyénkből került ki a győztes család, aki elvitte a fődíjként felajánlott autót.


Tovább az archívumra