Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Testületi döntések: új parkolók épülnek, önálló lesz a bölcsőde

Testületi döntések: új parkolók épülnek, önálló lesz a bölcsőde

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Önkormányzati támogatásokról, a képviselő-testület által alapított kitüntetések odaítéléséről, valamint több beruházás elindításáról is döntött májusban a városi grémium. A képviselők határoztak arról is, hogy szeptembertől már három önállóan működő bölcsőde lesz Gyöngyösön.

Szeptember elsejétől ismét önálló intézmény lesz a Jeruzsálem Úti Bölcsőde, amely csaknem tíz éve a Dobó Úti Bölcsőde szervezeti keretein belül működött. A változást egyebek között az indokolja, hogy a városban működő Procter & Gamble szeretne a munkavállalók gyermekeinek helyet biztosítani, amíg a szülők dolgoznak. A nagyvállalat ennek érdekében kérte az önkormányzat együttműködését.

Elkezdődik a mátrafüredi Béke úti gyeprácsos parkolók építése. Mint ismert, tavaly a településrészen több ingatlant is értékesített az önkormányzat, amely a Mátrafüredi Részönkormányzat kérésére az eladási árból 30 millió forintot parkolók kialakítására fordít.

Döntés született arról is, hogy helyreállítja az önkormányzat a farkasmályi pincesor fölött még tavaly leomlott támfalat, amely a korszerűtlen csapadékvíz-elvezető rendszer miatt roskadt meg.

Felosztotta és jóváhagyta a testület a költségvetés 2020-as évi pénzmaradványát. Az összeg nagy része, több mint 2,2 milliárd forint kötelezettségekkel terhelt, a fennmaradó mintegy 500 millió forintot pedig tartalékba helyezték.

Döntött a testület a városi nyugdíjas szervezetek támogatásáról. Az önkormányzat idén 1,5 millió forintot tudott biztosítani kilenc nyugdíjas közösség rendezvényszervezésére és működésére. A helyi polgárőrségek támogatására kiírt pályázati lehetőséggel a városban tevékenykedő három szervezet közül kettő élt.

A képviselő-testület döntött több díj átadásáról is. Idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést Előházi Éva iskolavédőnő, valamint a Bugát Pál Kórház szemészeti szakrendelésének dolgozói: Greskóné Kis Zsuzsanna, Szecskó Józsefné és Sőreginé Káli Katalin veheti majd át. A Gyöngyös Közszolgálatáért elismerés dr. Horváth Gábort, a városháza Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságának vezetőjét, illetve Szilágyi Norbertet, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjét illeti meg.

A Heves Megyéért kitüntető díjra pedig Maka Piroskát, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatóját és Nagy Zoltán mesterszakácsot terjesztette fel a díjazó megyei önkormányzat felé a gyöngyösi grémium.


Tovább az archívumra