Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Virágosítás

Virágosítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött az egynyári virágpalánták kiültetése a Fő téren és a város közterein. Az idén a költségcsökkentés miatt kisebb a virágos terület, mintegy 1300 négyzetméteren ültetnek virágokat Gyöngyös legforgalmasabb pontjain. A város hétmillió forintot fordít a közterületek virágosítására, a több ezer palánta kiültetésére és fenntartására.

Begónia, büdöske, verbéna, kána, paprikavirág – csupán néhány fajta a ládákban pompázó virágok közül. Gyöngyösön a parkfenntartási munkák keretében megkezdődött az egynyáriak kiültetése, több ezer palánta verhet gyökeret a virágládákban és virágágyásokban.

– A jó idő beálltával utolérhetjük magunkat a kertészeti munkák kapcsán. Több mint 6 ezer hagymás növényt ültettünk el tavaly, ezek gyönyörűen nyíltak a tavasszal. Most ezek kiszedése után megkezdődtek a virágágyások előkészítése az egynyáriak ültetéséhez. Az idei évben a tavalyihoz képest kisebb területet tudunk beültetni. A covid járvány negatív hatással volt a városra a bevételek tekintetében is. – mondta Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója.

A tavalyi 2500 négyzetméterrel ellentétben az idén 1300 négyzetméteren ültetnek ki egynyári növényeket, és 150 négyzetméter évelő növény maradt a helyén. A Fő téren a ládákat már teleültették színes virágokkal, és a legforgalmasabb területeken is megteltek az ágyások.

– A gyöngyösi virágosítás közel 7 millió Forint az idén, Mátrafüreden 2 millió Forint, amit egynyári virágokra és a terület gondozására fordítunk. Bízunk benne, hogy az itt élők és az ide látogatók elégedettek lesznek a látvánnyal, és tudunk színt vinni a város életébe a bezártság és a szürke hétköznapok után. – mondta Juhász Katalin.

A város többi pontjára is jut az egynyári virágokból, a forgalmasabb helyeken próbálták arányosan elosztani, így az Északi városrészbe, a dombra, a Mátrai útra is – mondta az igazgató, aki hozzátette: hamarosan a kandeláberekre is kikerülnek a muskátlik.


Tovább az archívumra