Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevesen járnak az edzőtermekbe, nehéz helyzetbe kerülhetnek

Kevesen járnak az edzőtermekbe, nehéz helyzetbe kerülhetnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nehéz helyzetbe kerülhetnek az edzőtermek Gyöngyösön is, miután a megszokottól sokkal kisebb létszámban látogatják ezeket a helyeket az újranyitást követően. A termek a nagyközönség előtt november óta zárva tartottak, a május 1-jei nyitást követően pedig csak oltási igazolvánnyal, valamint versenyengedéllyel rendelkezők látogathatják azokat. Érdeklődés lenne, azonban például a fiatalok többsége még nem rendelkezik megfelelő okmánnyal. A termek igyekeznek alkalmazkodni, azonban lehetnek olyanok is, amelyek a bezárás szélére sodródnak.

Már javában tart a személyi edzés az egyik gyöngyösi edzőteremben, azonban az újranyitást követően ide is jóval kevesebben járnak, mint azelőtt. Stábunk a délutáni órákban járt a helyszínen, ahol jól láthatóan csak néhány ember használta a gépeket, miközben a vírus előtt már tömve volt a terem ebben az időszakban – mondja az ügyvezető.

– Azt tudom mondani, hogy ilyenkor tele volt a terem. Persze nálunk ugyanúgy volt holtidő, ugyanúgy ebédidőben nem sokan voltak, de ez az idő pont az volt, hogy itt már azért keresni kellett a helyet, nyilván nem vagyunk nagy terem, de már keresni kellett a helyet, hogy hova is menjünk dolgozni, mert már voltak diákok, munkások mindenki. – mondta Virágné Román Anita, az EnerGym Gyöngyös tulajdonos-ügyvezetője.

Most azonban csak 2-3 ember van egyidőben a teremben. A zárás alatt csak a versenyszerűen sportolókat fogadhatták, az újranyitást követően már az oltási igazolvánnyal rendelkezők is járhatnak. Így edzhet újra Menyhárt Barbara is.

– Igazából nagyon megviselt ez a kiesés, mert több mint fél év telt el, úgyhogy nehéz így újra visszaszokni a rendszeres edzésbe. – mondta Menyhárt Barbara.

Azonban nem mindenkinek megy könnyen a visszarázódás, és sokaknak el is ment a kedve a hosszú kihagyást követően.

– Az ember benne van egy megszokásba, ezzel a zárással megszakították ezt a rutint, így az embereknek nehéz visszaszokni. – nyilatkozta Habók Richárd.

Az ügyvezető szerint nagyobb érdeklődés lenne, főleg a fiatalok részéről, azonban jelenleg sokuk nem rendelkezik oltási igazolvánnyal, így ez a korosztály jelenleg hiányzik a teremből.

– Most inkább az idősebbek, akik már be vannak oltva, vagy akik már átestek a betegségen, és a fiatalok abszolút nem tudnak jönni. A 18 éveseket talán most kezdték el oltani, én azt tudom mondani, hogy a 20 és 28 éves korosztály nem is akarja magát beoltani, és sajnos ez ennek a rovására megy, hogy így nem tudnak eljárni edzeni. – mondta Virágné Román Anita.

A tulajdonos elmondta: ugyan önkormányzati segítséget kaptak, de a 7 hónapos zárva tartás komoly bevételkiesést okozott. A témában kerestünk más edzőtermeket is, azonban voltak, akik nem kívántak megszólalni.


Tovább az archívumra