Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Berze Nagy János Gimnázium és a Károly Róbert Szakközépiskola tanárai jól tudják, hogy az élő zene hallgatása alapvető szükséglete annak, hogy megszerettessék a diákokat a zenével

A Berze Nagy János Gimnázium és a Károly Róbert Szakközépiskola tanárai jól tudják, hogy az élő zene hallgatása alapvető szükséglete annak, hogy megszerettessék a diákokat a zenével

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ennek szellemében szervezték meg azt a komolyzenét népszerűsítő sorozatot, amelynek második állomásaként Zilai Györgyi énekművész arra vállalkozott, hogy az opera és az operett műfaját hozza közelebb a tanulókhoz egy rendhagyó zeneóra keretében.

Amit a diákok most láttak, az nem egy komolyzenei koncert volt, hanem egy zeneóra. Most történetesen a Berze Nagy János Gimnázium diákjainak – szigorúan 45 percben. A koncepció a következő: minél szélesebb zenei palettát nyújtani a fiataloknak, méghozzá élő zenével.

A sorozat első részeként ősszel Monostori Gábor zongoraművész Chopin-hangversenyét hallhatták a diákok, márciusban pedig a bányász fúvós zenekar koncertje lesz. Most viszont Zilai Györgyi énekművészt és Butykáné Bágyi Juditot, a zeneiskola tanárát kérték fel a szokatlan idejű – hiszen délidőben történő – fellépésre.

Sokan nem is gondolnák, hogy 45 percbe mi minden fér bele. Az opera, az operett és a filmzene mellett 4 Gershwin dal is megszólalt, lehetőséget adva Zilai Györgyinek, hogy megmutassa, milyen sokműfajú énekesnő is ő. Eközben a komoly műfajoknak is híveket szerzett.

Ha mindenkivel nem is sikerült az operát megszerettetni, a zenei nevelés terén már komoly eredményeket tud felmutatni az iskola, hiszen a Berze Nagy János Gimnázium és korábban a Károly Róbert Szakközépiskola tanulói is érdeklődve, feltűnően kulturált módon hallgatták végig az előadást.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2011-02-08 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés