Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az önkormányzatok fekete éve következik az MSZP szerint

Az önkormányzatok fekete éve következik az MSZP szerint

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A párt megyei vezetői helyben úgy látják: a megye fideszes vezetése rá akarja erőszakolni Gyöngyösön működő intézményeinek fenntartását a városra. Szerintük ez 60-130 millió forint közötti éves pluszkiadást jelentene Gyöngyös önkormányzata számára, amelyet nem bírna el a büdzsé.

Kivéreztetés zajlik az önkormányzati szektorban, pedig a Fidesz azt ígérte, hogy 120 milliárd forinttal többet juttat évente az önkormányzatok működésére. Az idei büdzsé viszont reálértéken a tavalyihoz képest is 80 milliárddal kevesebb forrást ad a helyhatóságoknak – hangsúlyozta az MSZP megyei elnöke. Sós Tamás szerint a takarékosság első jele a szociális szférában a mátraházai idősotthon bezárása, és félő, hogy romlik az egészségügy és az oktatás színvonala is.

A Mátra Múzeum, a József Attila és a Vak Bottyán Szakképző Intézet, valamint a zeneiskola finanszírozását a megye saját fenntartás helyett a városra akarja terhelni – értesült Hiesz György. A politikus szerint a megye fideszes vezetése nyomást gyakorolt a város vezetésére, mondván, ha a város nem veszi át a fenntartást, akkor forrás híján nem tudják garantálni az említett intézmények működését.

Az MSZP számításai alapján évente 60 és 130 millió forint közötti összeget kellene fordítani az intézmények fenntartására. Lehet ezekről a kérdésekről tárgyalni, de zsarolásnak engedni vétek lenne – jelentette ki Hiesz György.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-02-10 )

Tovább az archívumra