Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sajtóközleményt adott ki az MSZP sajtótájékoztatójára reagálva a Heves Megyei Közgyűlés fideszes elnöke

Sajtóközleményt adott ki az MSZP sajtótájékoztatójára reagálva a Heves Megyei Közgyűlés fideszes elnöke

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szabó Róbert szerint Gyöngyös a megye intézményfenntartási elképzeléseivel kapcsolatban partnerként áll a kérdéshez – és Réthy Béla gyöngyösi alpolgármester is úgy véli, a városnak is hozzá kell járulnia az intézmények fenntartásához.

A megyei önkormányzat és a városi önkormányzatok között bevett gyakorlat, hogy az adott városok területén lévő megyei intézmények fenntartásához a városok is hozzájárulnak – írja az elhangzottakkal kapcsolatban Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

A politikus szerint az elmúlt években ezt egyedül Gyöngyös nem tette meg. A megye ugyanakkor – felelősséget érezve Gyöngyös városáért – csak a Mátra Múzeum fenntartására 90 millió forintot áldoz évente, pedig nem kötelező feladata a múzeum működtetése. A mai gyöngyösi vezetés partnerként fogadta a megye kezdeményezését, mert az a tisztességes, ha a működtetés költségeiből a város is részt vállal.– hangsúlyozta Szabó Róbert.

A város alpolgármestere szerint arról van szó, hogy a város részt vállalhat a megyei intézmények finanszírozásából, ha látja, pontosan mire is fordítódik az intézmények költségvetése. A döntés még nem született meg, ezért korai a túlzott aggódás, zsarolásról pedig szó sincs, jelentette ki Dr. Réthy Béla.

Dr. Réthy Béla hozzátette: Ahogy a megye tisztában van a város nehéz helyzetével, úgy a város is érti a megye céljait. A működtetés városi érdek is, ugyanakkor a két középiskola, a múzeum és a Zeneiskola sem csak gyöngyösi tanulókkal rendelkezik, így személy szerint elképzelhetőnek tartja a kistérségi fenntartást is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-02-10 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság