Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kétnapos véradást tartottak Gyöngyösön

Kétnapos véradást tartottak Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyári városi véradást szervezett a Mátra Művelődési Központban a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete. A kétnapos eseményen több mint 180-an adtak vért, így segítve másokon. A szakemberek kérik, hogy aki csak teheti, csatlakozzon, hiszen mindig nagy szükség van a vérutánpótlásra, főként most a nyári időszakban, hiszen ilyenkor megnő a balesetek száma.

Már kezdéskor sokan várakoztak a véradás helyszínén. Ismét sokan járultak hozzá ahhoz, hogy a magyarországi vérkészlet mennyiségét bővítsék, és ezzel megmentsenek akár három életet. A véradás a járványügyi előírások betartása mellett zajlott.

– Ugyanígy a maszk, ahogy volt még ez mindig az előírás, hőmérőzni szoktunk, 30 napon belül ne legyen külföldön az ember. A következő véradásunk az jövő hét kedden Gyöngyösorosziba lesz kettőtől öt óráig. – mondta Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének munkatársa.

A véradók között volt, aki elsőként nyújtotta karját.

– Most adok először vért, egyik kolléganőnek a nagymamáját fogják műteni és megpróbálkoztam egy ilyen irányított véradással. Sajnos más vércsoportom van, de ettől függetlenül bárki másnak ez még jó lesz. – mondta híradónknak Naszvetter Bence.

A véradás amellett, hogy másokon segít, a saját egészségünkre is jótékony hatással van.

– Ez a hetedik véradásom, úgy vagyok vele, ha tudok segíteni másnak, akkor miért is ne. Nekem is jó, mert felfrissülök tőle. – mondta Varga Zsolt.

A szakemberek azt javasolják, hogy a véradók fogyasszanak sok folyadékot, és mindenképp egyenek véradás előtt, valamint a sportolást aznap hanyagolják.


Tovább az archívumra