Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közös ellenőrzés, elindult a mozgóőri szolgálat

Közös ellenőrzés, elindult a mozgóőri szolgálat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A megnövekedett turistaforgalom miatt nyáron a rendőrökre is több feladat hárul. Az idegenforgalmi szezonban a gyöngyösi rendőrök a társhatóságokkal kiegészülve végeznek gyalogos szolgálatot a belvárosban és a Durandában, de lehet majd velük találkozni a buszpályaudvaron, a vasútállomáson és a belvárosi övezetben is.

Közösen járőröznek a rendőrök és a városrendészek, június elsejétől ugyanis mozgóőrként is dolgoznak. Ez gyakorlatilag gyalogos szolgálatot jelent, ami során útbaigazítják a turistákat, de fellépnek a zaklatók ellen, és intézkednek bármilyen jogsértés esetén is.

– A Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai a turisztikai szezonban idén is kiemelt figyelmet fordítanak az itt élők és az ide látogatók, személy- és vagyonbiztonságának a biztosítására. Ennek keretében a rendőrök preventív jelenléttel biztosítják azt, hogy lehetőség szerint ne történjen bűncselekmény, de ez nem jelenti azt, hogy ne intézkednének egy esetleges bűncselekmény kapcsán. – mondta Mezeiné Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A közös akciók alkalmával a rendőrjárőrök és a városrendészet munkatársai a város frekventált részeit, így többek között a Fő teret és a buszpályaudvart ellenőrzik. A preventív rendőri járőrözés célja a szabályszegőkkel szemben való intézkedés, valamint helyi lakosok biztonságérzetének fenntartása.

– Az állampolgároknak felhívjuk a figyelmét, hogy ha bűncselekményt látnak, vagy velük szemben esetleg ilyen történik, bűncselekmény áldozatává válnak, akkor mindenképpen hívják fel a 112 –es segélyhívó számot vagy pedig az esetet jelezzék a közelben lévő kollégáinknak. – mondta a sajtószóvivő.

A rendőrök a járőrözés közben még a Horvátország-Csehország mérkőzésből is kaphattak ízelítőt.
Fontos tudni, hogy a mozgóőri szolgálat nem azonos a Tourist Police programmal, ezt a szolgálatot attól függetlenül is végzik a hatóságok. A preventív jellegű ellenőrzés során jogsértést, rendkívüli eseményt nem tapasztaltak.


Tovább az archívumra