Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra vízi akadálypálya a strandon

Újra vízi akadálypálya a strandon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Felállították a vízi akadálypályát a gyöngyösi strandon. A külön díj nélkül használható pálya immáron két éve a látogatók kedvence. A nyári nyitvatartás már él, azonban a látogatószám a pandémia előtti évekhez képest alacsonyabb.

Újra gyerekek lepték el a napokban felállított vízi akadálypályát a gyöngyösi strandon. Az úszóversenyek végeztével az 50 méteres úszómedencén ismét megtalálható a játékelem, amelyet a strandolni vágyók ingyen vehetnek igénybe.

– Nagyon fontos, hogy ezzel is próbáljuk színesíteni a strandolás élményét, és kicsit élvezetessé tenni. Nem kerül pénzbe külön, szerintem ez is egy jó dolog, hiszen sok más strandon ilyen élményelemekért külön kell fizetni. Azért azt fontos tudni, hogy nagyon fontos a biztonság, tehát itt egy 2 méter 20 centiméteres víz van folyamatosan, tehát csak az induljon el ezen az akadályparkon, aki tud úszni. – mondta Juhász Péter, a Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az akadálypálya nagy népszerűségnek örvend, főként a fiatalok körében. A gyerekek szerint a játékelem jó élményt nyújthat bárki számára.

– Szerintem jó kicsiknek, nagyoknak. Nem veszélyes, nem csúszós, úgyhogy szerintem ez egy jó élmény. – nyilatkozta Tóth Bendegúz.

– A legnehezebb elem az a mászóka volt a közepén, az egy kicsit nehézséget okoz a kiesebbeknek, de talán a nagyobbaknak már nem. – véli Fillér Bálint.

Jelenleg átlagosan 300-500 fő látogatja naponta a strandot a nyári nyitvatartás idején, ami jóval elmarad az előző évek látogatószámától – mondja Juhász Péter, aki szerint ez betudható annak, hogy sokan még nem rendelkeznek a belépéshez szükséges védettségi igazolvánnyal.

– Ha ilyen az időjárás, és most korábbi évekről beszélek, tehát nem a tavalyi, hanem a két évvel ezelőttiekről, bizony ott már kitettük a telt ház táblát. Ez azt jelenti, hogy 1200 fő fölött már nem tudtunk befogadni. Egy jó nyári hétvége, egy erős szombat körülbelül 800-900 belépést takar, ezt sajnos idén még nem sikerült elérni, de bízunk abban, hogy ez meg fog történni. – mondta Juhász Péter.

Az ügyvezető elmondta: a reggeli órákban az akadálypályát a medence szélére húzzák, így az úszók az eredeti 10 úszósávból 8-at tudnak használni.


Tovább az archívumra