Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bár idén várhatóan a tavalyi összeg dupláját költheti a Heves megyei utak felújítására a közútkezelő, a nagyobb munkák ebben az évben is elmaradnak

Bár idén várhatóan a tavalyi összeg dupláját költheti a Heves megyei utak felújítására a közútkezelő, a nagyobb munkák ebben az évben is elmaradnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pedig az úthálózat elöregedett, sok helyen teljes felújításra lenne szükség. Csak januárban több mint 80 bejelentés érkezett kátyúkról a mérnökségekre. Közmunkások kátyúznak Gyöngyösön. A város útjait folyamatosan javítják, hiszen a kátyúk között manőverező autósok mellett ők is jól tudják: a téli időszak itt is jócskán megnövelte a gödrök számát. De nem csak az önkormányzati utak vannak rossz állapotban, a Magyar Közútkezelő üzemeltetésébe tartozó úthálózat is elöregedett Itt, a Gyöngyösoroszi felé vezető úton is jócskán találni tengelytörő kátyúkat, csakúgy, mint a megye más útjain – a télen már több mint 400 bejelentés érkezett a közútkezelőhöz.
Erre azonban nemigen jut forrás idén. A közútkezelő tavaly 300 millió forint tudott a fenntartása alá tartozó úthálózatra költeni, ennek várhatóan a duplája áll majd idén rendelkezésükre, azonban ez is kevés a teljes felújításhoz.
Addig pedig marad a kátyúzás, a téli időszakban az ilyen, hideg aszfaltos technikával, tartósabb, meleg aszfaltozásra ugyanis csak a tavaszi időszakban nyílik majd lehetőség.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-02-15 )

Tovább az archívumra