Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Holnaptól már nem lehet jelentkezni a magyar felsőoktatási intézményekbe. A határidő ugyanis ma éjfélkor lejár

Holnaptól már nem lehet jelentkezni a magyar felsőoktatási intézményekbe. A határidő ugyanis ma éjfélkor lejár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár a továbbtanulás előtt állók több héten keresztül kitölthették jelentkezési papírjukat, sokan mégis mindent az utolsó pillanatra hagytak.Ma éjfélkor lejár a felsőoktatási intézmények jelentkezési határideje. Az ország főiskolái és egyetemei idén összesen 53 450 államilag támogatott hallgatót vehetnek fel. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azok a tanulók kerülhetnek be nagyobb eséllyel államilag támogatott képzésre, akik középfokú nyelvvizsgával és emelt szintű érettségivel is rendelkeznek.
A felsőoktatási intézmények idén is nyílt napokkal, előadásokkal és kiadványokkal segítették a pályaválasztást. A fiatalok az interneten is tájékozódhattak. A hónapok óta rendelkezésre álló információk ellenére a korábbi évekhez hasonlóan idén is sokan hagyták az utolsó pillanatra a döntést. Többen például még az őket érdeklő szakok elvárásaival is csak néhány napja ismerkedtek meg. Mások pedig a jelentkezési lapok leadását hagyták az utolsó pillanatra.
Az elmúlt évek adatai alapján idén is többszörös túljelentkezésre számíthatnak a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodás és menedzsment, valamint a kommunikáció szakra jelentkezők. A szakemberek szerint a sláger szakok mellett egyre népszerűbbek a pedagógiai és a természettudományos képzések.
A felsőoktatási intézmények közötti harcban az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan idén is jó helyezést fognak elérni az ország nagyobb egyetemei, a Debreceni Egyetem, valamint a Szegedi-, a Pécsi-, és az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A főiskolák közül pedig idén is nagy népszerűségre számíthat a Károly Róbert Főiskola, a Kodolányi János Főiskola, valamint a Nemzetközi Üzleti Főiskola is.
A felsőoktatási intézményekbe jelentkezők azonban még egy darabig nem lehetnek teljesen nyugodtak. Arra ugyanis, hogy idén hogyan alakult az intézmények közötti verseny, és hogy melyik szakra hány ponttal lehetett bekerülni, csak 2011. július 21-én derül fény.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-02-15 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:57
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:10
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Vajdaszentiványi dallamok
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság