Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ellopott csatornafedelek, a kamera buktatta le az elkövetőt

Ellopott csatornafedelek, a kamera buktatta le az elkövetőt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Balesetveszélyes helyzetet teremtett az az elkövető, aki kedden éjszaka elvitte a Gyöngyöspatak és Tulipán utca kereszteződésében található két akna fedelét. A városrendészet a kamerafelvételekből másnap felderítette az elkövetőt, aki elismerte tettét és visszaadta a csatornafedeleket. Ellene lopás miatt indult eljárás a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.

Ez a látvány fogadta szerdán reggel a Gyöngyöspatak utcán közlekedőket. A lakók gyorsan jelezték is a körzet képviselőjének, hogy két helyről eltűntek a csatornafedelek, ami rendkívül balesetveszélyes. Az elkövetőt a helyszínen elhelyezett kamera buktatta le.

– A körzet képviselője bejelentette a városrendészetre, ezt követően a térfigyelő kamerák felvételeit, amiből azon a helyszínen több is található, a kollégák átnézték és magát a cselekményt is felismerték. – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

A videó felvételén az látszott, hogy az elkövető a Menház utca felől érkezett kerékpárjával, aminek a csomagtartóján szállította el a két aknafedelet. Arra azonban nem számított, hogy mindezt az éjjel is működő térfigyelő kamerák is rögzítik.

– Ezt követően otthonában megtalálták az elkövetőt illetve a kettő darab aknafedelet. Innentől kezdve pedig a rendőrséget értesítették és ők vették át az intézkedést. – mondta a városrendészeti igazgató.

Kovács Krisztián városrendész volt az egyik, aki az elkövetőt másnap igazoltatta. Azt mondja: a férfi nem tagadta tettét és meg is mutatta nekik otthonában a csatornafedeleket. Mivel a két fedél együttes értéke meghaladja az ötvenezer forintot, ezért a tett bűncselekménynek számít. A feljelentést a városrendészet meg is tette. Nem ez az első eset, hogy kamera buktat le egy bűncselekményt a városban. Ezen a héten 5 elkövető személyét fedték fel kamerák. Legutóbb a Vargák terén leplezte le azt a személyt, aki az önkormányzat által kivágott fát vitte el, de illegális szemetelőt is lefülelt az újonnan kihelyezett vadkamera a Harmadosztályon.


Tovább az archívumra