Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Könyvtár a játszótereken

Könyvtár a játszótereken

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elindult a Könyvtár a játszótereken rendezvénysorozat a városi könyvtár szervezésében. A nagy népszerűségnek örvendő sorozat idei első állomásán ma a Bugát Pál téren várták a könyvek a gyerekeket. A következő foglalkozás hétfőn 10 órától a Pacsirta lakótelepi játszótéren lesz.

Apró kezek lapozgatják a könyveket a Bugát Pál téren. Berkes Tamás egy babzsákra heveredve a Hudson kastély kincsei ifjúsági regényt kezdte el olvasni.

– Ez már egy kicsit félelmetes is de mondjuk nekem az ilyenek tetszenek. – mondta Berkes Tamás.

Bognár Kittit más típusú könyvek kötik le.

– Regényesebbeket szoktam olvasni, például Bosnyák Viktóriától a Tündérboszorkány, ami mondjuk egy trilógia. – nyilatkozta Bognár Kitti.

Mivel tavaly is nagy sikernek örvendett a „Könyvtár a játszótereken” programsorozat, így nem volt kérdés, hogy idén is megtartják. Három helyszínen, a dombon és a Bugát Pál téren várják majd a gyerekeket, minden hónap utolsó hétfőjén pedig a nyolcvanasban szerveznek foglalkozást legkisebbeknek. A cél idén is népszerűsíteni az olvasást és a könyvtárba járást.

– Most is, ahogy itt elsétáltak és rácsodálkoztak, hogy kivonult a könyvtár és akkor megyünk beiratkozni. Tavaly is volt beiratkozó, és jönnek azok az olvasók is, akik tagjaink, de ők is ugyanúgy vihetnek könyveket. – mondta Tóth Szilvia, a Vachott Sándor Városi Könyvtár gyerekkönyvtárosa.

Július 19-én kezdődik a könyvtár szünidei foglalkoztatója, ami 4 héten át szerdánként mesével és kézműves foglalkozásokkal várja a gyerekeket.


Tovább az archívumra