Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Semmelweis nap alkalmából elismerések az egészségügyi dolgozóknak

Semmelweis nap alkalmából elismerések az egészségügyi dolgozóknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elismeréseket, kinevezéseket adtak át tegnap a Bugát Pál Kórházban Semmelweis-nap alkalmából. Az év ifjú orvosa Dr. Barta Alíz belgyógyász rezidens lett, az év ifjú ápolója pedig a sebészet munkatársa, Horváth Dalma. Weisz Péter, az intézmény főigazgatója a központi ünnepségen az egészségügy legrangosabb kitüntetését, Batthyány-Strattman László díjat vehetett át, rajta kívül a kórház öt dolgozója részesült miniszteri elismerésben.

Dévai Nagy Kamilla előadóművész dalaival vette kezdetét a Semmelweis napi ünnepség a Bugát Pál Kórházban.

Ha valaki szereti a munkáját, szeretnie kell a munkatársait is – mondta ünnepi beszédében a kórház főigazgatója, aki hozzátette: számára a gyöngyösi kórház és az itt dolgozók a legjobbak, a Covid-időszak alatt pedig mindannyian még inkább bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

– Ellátás volt, technika volt, emberek voltak, lélegeztetőgépek. Igaz, nálunk is volt, hogy az intenzív orvos mellett két fiatal sebész volt, és a fiatal sebész beállt nem csak kötözni, hanem beállt intenzíves munkát, vagy belgyógyászati munkát végezni. Tették egymás iránti tiszteletből, és szakmai alázatból. – mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója.

A főigazgató a központi ünnepségen az egészségügy legrangosabb kitüntetését, Batthyány-Strattman László-díjat vehetett át, rajta kívül még öten kaptak miniszteri elismerő oklevelet a kórház munkatársai közül.

Horváth László országgyűlési képviselő köszöntő beszédében rámutatott: szavakkal meg se lehet eléggé köszönni azt az áldozatos munkát, amelyet a kórház dolgozói végeztek éjt nappallá téve.

– Példaképet adtak arról, hogy milyen az elkötelezett helytállás, a kitartás, a hit, egymás segítése. Ezzel a példával nem csak az emberi testeket, és nem csak a betegséget gyógyították, hanem a lelkeket is. – tette hozzá Horváth László országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP).

A gyöngyösi intézmény udvarán megtartott ünnepségen adjunktussá nevezték ki ifj. Dr. Kovács István sebész szakorvost, és többen főigazgatói elismerésben részesültek. Átadták „Az év ifjú orvosa” és „Az év ifjú ápolója” elismeréseket. Az előbbit Dr. Barta Alíz belgyógyász rezidens kapta meg, aki tavaly októberben került a gyöngyösi kórházba, mint elmondta, a legjobbkor, hiszen megismerte a munka legnehezebb részét, így hamar rájött, mennyire jó csapatba került.

– Mikor idejöttem először Gyöngyösre és megismertem ezt a nagyszerű csapatot, akkor egyből az volt az érzésem, hogy én itt megtaláltam a helyemet, és annyira örülök, hogy felvételt nyertem ide. Köszönöm, hogy itt dolgozhatok, csodálatos emberekkel vagyok körülvéve, hogy ha erre gondolok, a hideg futkos a hátamon, hogy milyen jó emberek közé kerültem. – mondta Dr. Barta Alíz rezidens.

„Az Év Ifjú Ápolója” 2021-ben Horváth Dalma, a sebészet munkatársa lett.

A térségben a gyöngyösi kórház kapta a legtöbb elismerést az elmúlt időben, ketten a Magyar Egészségügyin Szakdolgozói Kamara „Elismerő Oklevél” díját, ketten az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából „Heves megye egészségügyi szakdolgozója” elismerést érdemeltek ki. Idén a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést a szemészeti szakrendelés dolgozói kapták meg. A kórház csapata a Heves Megyéért Kitüntető Díj tulajdonosa lett idén.


Tovább az archívumra