Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Árvákon segít a Regőczi István Alapítvány

Árvákon segít a Regőczi István Alapítvány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A koronavírus miatt félárván vagy árván maradtak megsegítésére hozta létre a Regőczi István Alapítványt Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita. Az alapítvány a gyermekeket nem csupán az újrakezdésben szeretné segíteni, hanem mindaddig egyengetni kívánja a sorsukat, amíg nagykorúak nem lesznek, és saját magukról tudnak gondoskodni. Az alapítvány munkáját a gyöngyösi önkormányzat is segíti.

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány mindannyiunk életét jelentősen befolyásolta. Most, hogy a járványhelyzet enyhülést mutat, próbálunk visszatérni régi életünkhöz, de vannak, akiknek ez nem adatik meg többé, mivel pótolhatatlan veszteség érte őket. Számtalan édesanya és édesapa vesztette életét, így fiatalok százai maradtak árvák vagy félárvák. A Regőczi István Alapítvány ezen gyermekek megsegítésére jött létre. Gyöngyösön eddig néhány főről tud az önkormányzat, így kérik, hogy akinek tudomása van érintett családról, tájékoztassák őket a lehetőségről.

– Ezek szenzitív adatok, nem biztos, hogy tudomásunk van róla, ezért az önkormányzat is a médiában és több helyen próbálja hirdetni, illetve megkerestük a gyermekintézményeket, iskolákat is, ha esetleg van tudomásuk, akkor jutassák el ezt az adatlapot. – mondta dr. Horváth Gábor, a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság igazgatója.

Tehát az érintetteknek egy adatlapot kell kitölteniük, amit a városi honlapról le tudnak tölteni, vagy kérhetik a Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságtól, ahol szükség esetén segítenek a kitöltésben és a továbbításban is – mondja dr. Horváth Gábor, igazgató.

– Informálódtunk, hogy mikor várható a pénznek a felosztása. Jelezték, hogy egy-két hónap lehet, mire beérkeznek az adatok és utána fog történni. Tehát az alapítványnak célja, mint az előbb is mondtam a félárván, árván maradt gyermekeknek a megsegítése, főleg hogy később már tanulmányaikat el tudják kezdeni, illetve megélhetésükről tudjanak gondoskodni és ehhez egy támogatási összeg rendelkezésükre álljon. – mondta dr. Horváth Gábor.

Aki pedig anyagilag szeretné támogatni az alapítványt, az a 11705084-21448492-es számlaszámra küldhet pénzadományt, emellett szolgáltatást, vagy tárgyi eszközt is fel lehet ajánlani az alapítvány honlapján.


Tovább az archívumra