Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítják a farkasmályi támfalat

Felújítják a farkasmályi támfalat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdték a farkasmályi pincesor leomlott támfalának helyreállítását. A balesetveszélyessé vált falat újjáépítik, megoldják a csapadékvíz elvezetését is, megakadályozva ezzel az újabb omlásveszélyt. A munkálatok befejezésének határideje augusztus 30-a.

Megkezdődött a terület kitakarítása, a leomlott kőtörmelék elszállítása, a növényzet irtása, hogy hozzáférjenek a munkaterülethez. Az eltelt évtizedek esőzései következtében a farkasmályi támfal megroggyant, majd 2 évvel ezelőtt leomlott, ezért annak helyreállítását nem lehetett már halasztani.

– Már annyira komollyá váltak ezek a sérülések, hogy a Műemlékvédelmi hatóság kötelezte az önkormányzatot a helyreállításra. A kivitelezőt kiválasztottuk, amely a Közösút Kft. és bruttó 11,5 millió Ft-ért vállalta el ennek a támfalnak a felújítását. – mondta Molnár József, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság beruházási főelőadója.

A leomlott falrész visszaépítése után a mintegy 60 méter hosszú pincerész támfalát teljes hosszában megerősítik – tudtuk meg a kivitelezőtől.

– A megmaradó, épségben lévő támfalak mögé, 2,5 méterenként vasbeton megerősítés lesz építve, ezek után kap az egész egy teljes födémet, ez most már egyenesen be fogja vinni a vizet az árokba. – mondta Sütő Elek Sándor, a Közösút Építő Kft. ügyvezetője.

Így a támfal rögzítése is megtörténik, ami megakadályozza az újabb elmozdulást. Majd a felső növényzetet is kiirtják, és olyan növényzetet telepítenek, ami megköti a talaj felső rétegét, és a vízelvezetést is biztosítja. A munkálatok befejezésének határideje, augusztus 30-a.


Tovább az archívumra