Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyolc hónap után ült össze Gyöngyös képviselőtestülete

Nyolc hónap után ült össze Gyöngyös képviselőtestülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Összesen 122 halálos áldozata volt a koronavírus-járványnak Gyöngyösön 2020 márciusa és 2021 májusa között. Az adatokat a nyolc hónapnyi kihagyás után újra összeült képviselő-testület hétfői ülésén ismertette Hiesz György polgármester. A grémium tárgyalt a költségvetési rendelet módosításáról és az óvodai csoportok létszámáról is.

Egyperces néma főhajtással emlékeztek a koronavírus-járvány gyöngyösi áldozataira a képviselő-testület tagjai a grémium júliusi ülésén. Mint Hiesz György polgármester a tanácskozás elején ismertette, a világjárvány összesen 122 gyöngyösi életét követelte 2020 márciusa és 2021 májusa között. A városvezető tizenegy elhunytról név szerint is megemlékezett, a város több díszpolgárát, a helyi kulturális, társadalmi élet fontos szereplőit veszítette el az elmúlt időszakban.

– Gyöngyös még azon települések közé tartozik, ahol a halálesetek száma nem volt kiugróan magas, sőt más településekhez viszonyítva ez nem volt rossz arány, de tudom, hogy ez nem vigasztalja azokat, akik szeretteiket, rokonukat, szüleiket veszítették el. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A koronavírus gyöngyösi áldozatairól való megemlékezés után a képviselők nyolc hónap után az első, szokásos formában, személyesen részvétellel megtartott tanácskozásukat kezdték meg. Az ülés napirendjén szerepelt egyebek mellett a költségvetési rendelet módosítása, vagy például a helyi autóbusz-közlekedés átalakításával kapcsolatos előterjesztés első fordulós tárgyalása.

Döntött a grémium a 2021/2022-es oktatási évben induló óvodai csoportok számáról is. Mint az erről szóló előterjesztésből kiderült, Gyöngyös kilenc óvodájának 42 csoportjában az előző nevelési évben 847 gyermek neveléséről gondoskodtak. A következő évben 39 csoport indul majd, az alkalmazott óvodapedagógusok száma továbbra is 83 fő, a dajkák száma 39 fő, a nevelő munkát pedig 13 fő pedagógiai asszisztens segíti.

A képviselők döntöttek alapítványok támogatásáról, valamint Válik István személyében új titkárt választottak a GYÖNGY Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány kuratóriumába. A testület arról is döntött, hogy a maximális 25 fő bevonásával részt vesz az augusztusban induló közfoglalkoztatási program keretében szervezett képzéseken. A grémium további határozatairól a keddi aktuálisban számolunk majd be.


Tovább az archívumra