Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyurcsány Ferenc Gyöngyösön

Gyurcsány Ferenc Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Korábban nem is gondolta volna, hogy ekkora összetartásban tud együtt dolgozni az ellenzék annak érdekében, hogy leváltsa a jelenlegi kormányt – ezt mondta Gyurcsány Ferenc tegnapi gyöngyösi fórumán. A DK elnöke szerint nem könnyű hat pártot összefogni, de szerinte a magyarok változást akarnak, ez pedig sikert jelenthet számukra. A lakosok most is kérdezhettek tőle, leginkább a kormányra kerülésük esetén tervezett elszámoltatásról és a nyugdíjról érdeklődtek. Így körvonalazódik az ellenzéki összefogás választási programja.

„Azért jöttem, hogy abban kérjek Önöktől segítséget, hogy akarjanak változtatni az ország sorsán, amelynek ma egyetlen módja van, hogy segítik, hogy ez a hatalom a múlté legyen, és az egyesült ellenzék kormányozza Önökkel együtt ezt az országot.” – mondta gyöngyösi fórumán Gyurcsány Ferenc.

Fussunk össze Gyöngyösön! Ezzel a címmel hívta tegnap Gyurcsány Ferenc a helyieket a fórumra, melyen nem csak támogatást kért, hanem kérdésekre is válaszolt. A legtöbben arra kíváncsiak, kormányra kerülésük esetén elszámoltatják e a jelenlegi politikusokat, emelnének-e a nyugdíjakon, és a gyermekeiknek ideális körülmények lesznek-e Magyarországon az élethez, valamint az egészségügy helyzete is gyakran szóba kerül. A választási program pedig folyamatosan készül, de a végső verzió csak a választás előtt válik elérhetővé – mondta el a keddi fórumán csak televíziónknak nyilatkozó pártelnök.

– Egy alapprogrammal elkészült a hat párt, hogy mi az, ami közös bennük. Nyilván, amíg a miniszterelnök-jelöltek versengenek, addig mindenki máshová teszi a hangsúlyt. Amikor el fog dőlni a miniszterelnök-jelölt, akkor ki fog alakulni a végső programja az ellenzéknek, amiben nagyon sok részlet, az adótól, a szociális ellátásról, az iskolákon keresztül már részletesen is ismerhető lesz. – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnök-frakcióvezetője.

A fórumon az elnök mellett állt Balogh Bálint, a párt országgyűlésiképviselő-jelöltje. Közte és Gyurcsány Ferenc között 40 év a korkülönbség. Az elnök szerint azonban fontos, hogy a lakosság minden korosztályának problémáit megismerjék.

– Ők jobban értik egymás nyelvét, mint mi az övékét, tehát úgy van rendjén, hogy egy nagy képviselőcsoportban, mint ami a DK-nak is lesz, abban van egészen fiatal is, 20 éves is, meg lesz 70 éves is, és akkor nagyjából az országban mindenkinek jól meg tudjuk hallani a hangját. – tette hozzá a a Demokratikus Koalíció elnök-frakcióvezetője.

Az országjáráson állandó téma az előválasztás is, Gyurcsány Ferenc szerint izgalmas időszak elé nézünk, hiszen egy összefogásban a magyar polgárok segítségével lehet a legigazságosabban eldönteni, kinek a neve kerüljön majd a szavazólapokra 2022-ben.


Tovább az archívumra