Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több a foglalás, kiugró lehet az idei nyár a Mátrában is

Több a foglalás, kiugró lehet az idei nyár a Mátrában is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint negyedével emelkedett a szállásfoglalások száma amióta elértük az 5 és fél millió beoltottat – derül ki hazánk egyik legnagyobb utazási portáljának felméréséből. Mint írják: az enyhítéseknek köszönhetően tovább nőhet a szállásfoglalások száma, akár a 2019-es szezonnál is telítettebb lehet az idei nyár. Térségünk továbbra is népszerű, a Balaton régió után ide érkezik az egyik legtöbb foglalás.

Minden ötödik szállásfoglaló Észak-Magyarországot, és azon belül a Mátra vidékét választja nyári úticélként – állítja hazánk egyik legnagyobb utazási portálja. Az oldal felmérései szerint közel 30%-kal többen foglalnak szállást, mint a legutóbbi járványügyi enyhítések előtt. Ez nagyban köszönhető annak, hogy a hazai szállásadók már nem kérik a védettségi igazolványt. A nyaralni vágyók továbbra is a balatoni szálláshelyeket keresik a leginkább, azonban térségünk is rengeteg turistát vonz.

– Abszolút népszerű a térség, hiszen a Balaton után az Észak Magyarországi régióba szól a legtöbb foglalás. Körülbelül minden ötödik foglaló ezt a térséget választja. Itt szintén találhatóak népszerű fürdők, mint Mezőkövesden a Zsóry, vagy Miskolctapolcán a barlangfürdők. Illetve a kiránduló helyek is, mint például a Szalajka-völgy is rengeteg turistát vonz évről-évre. – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Az emberek tavalyhoz képest hosszabb időre foglalnak szállást, idén átlagosan négy éjszakára fizetnek be, a hotelek népszerűsége pedig megegyezik az apartmanokéval. Azonban aki nyaralni készül, annak számolni kell áremelkedéssel, országosan 11%-kal, míg a Balaton környékén átlagosan 8%-os emelkedés tapasztalható – mondja a szóvivő.

Kelemen Lili szerint a külföldi nyaralások továbbra is népszerűek, az emberek nagy része továbbra is inkább a szomszédos, vagy kevésbé távoli tengerparti országokat választja, így például Horvátország szerepel a legnépszerűbb úti célok között. Azonban aki mégis külföldi úticélt választ, annak érdemes odafigyelni az évvényben lévő beutazási szabályokat.

– Július elseje óta új szabályozás van érvényben, tehát aki Horvátországba felé tart, illetve oda megy nyaralni, az mindenképp tájékozódjon a friss, érvényben lévő szabályozásról. Jelenleg kérik a védettségi igazolványt, vagy az oltás igazolását, vagy antigén tesztet, illetve PCR-tesztet. – mondta a Szallas.hu sajtószóvivője.

Kelemen Lili hozzátette: az országok érvényben lévő beutazási szabályai megtalálhatóak az adott nemzet magyar konzulátusi oldalain.


Tovább az archívumra