Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanulói laptopok és interaktív táblák segítik az oktatást a jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskolában

Tanulói laptopok és interaktív táblák segítik az oktatást a jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskolában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tanítási módszerek modernizálását támogató projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Interaktív táblán magyaráz a tanár a matematika órán a jászárokszállási Széchenyi István Általános Iskolában. A pedagógusok elmondták, hasznos segítséget nyújtanak ezek a pályázatos pénzből beszerzett eszközök, de olykor meg is nehezítik a munkájukat.

A pedagógusok eddigi tapasztalatai alapján a gyerekek szívesebben járnak órára és tevékenyebbek, mióta üzembe helyezték az interaktív táblákat és a tanulói laptopokat.

A pedagógusok csak akkor használják ezeket az új eszközöket, ha szükség van rájuk. Matematika órán feladatmegoldáshoz például felesleges, a geometria oktatásánál viszont nagyon hasznos szemléltető eszköz. A tanárok azt is kihangsúlyozták, hogy a táblák és a laptopok nem helyettesíthetik a tankönyveket, csupán színesítik és látványosabbá teszik a tananyagot.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-02-18 )

Tovább az archívumra