Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Károly Róbert Főiskola vezetésével nyert pályázatot Abasár, Tiszanána, Kisköre és Karácsond

A Károly Róbert Főiskola vezetésével nyert pályázatot Abasár, Tiszanána, Kisköre és Karácsond

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A településeknek a támogatást az infrastruktúra fejlesztésére és az élethosszig tartó tanulás népszerűsítésére kell fordítania. Abasáron már meg is tartották a program keretein belül szervezett első foglalkozást. Hajtogatnak, vágnak és ragasztanak a gyerekek az abasári könyvtárban. Krepp papírból, hurkapálcából és színes lapokból készülnek a tavaszi virágok. A Tudásdepó Expressz tenderen nyert 12 és fél millió forintnak köszönhetően a településen decemberig havonta egy alkalommal más és más, a térségre jellemző hagyománnyal ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A hagyományok ápolása mellett a település vezetősége fontosnak tartja azt is, hogy rendezvényeikkel népszerűsítsék a könyvtárhasználatot.

Az élethosszig tartó tanulást támogató pályázat nem csak a gyerekeknek készül programokkal, hanem a fiataloknak és a felnőtteknek is. 2011-ben az abasáriak író-olvasó találkozókon, érettségi felkészítőn, internet használati képzésen és versenyeken is részt vehetnek a könyvtárban.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-02-18 )

Tovább az archívumra