Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fajzatpusztán zárultak a Muzsikál az Erdő programjai

Fajzatpusztán zárultak a Muzsikál az Erdő programjai

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vasárnap Gyöngyöstarjánban, Fajzatpusztán zárultak a Muzsikál az Erdő programjai. A nap tájfutó versennyel kezdődött, de volt ringató foglalkozás és erdei divatbemutató is. Bemutatkoztak ifjú zenei tehetségek, a napot pedig a Dűvő Zenekar és a Nógrád Táncegyüttes műsora zárta.

A Mátra térségében 9 napon keresztül 9 helyszínen muzsikált az erdő. Vasárnap a programsorozat záró rendezvényén Szabó Lajos, a programsorozat megálmodója elmondta: lelkesen készülődtek, és elégedettek, mert minden, amit elterveztek, megvalósult. Külön öröm, hogy akik ellátogattak a programokra, ki tudtak szakadni a mindennapi taposómalomból, és lassabb, pihenősebb tempóba kapcsolhattak át.

– Én azt láttam a résztvevőknek az arcán, legyen az gyerek vagy éppen egy idősebb nagymama, nagyapa, hogy élvezik ezt az igazi testi-lelki feltöltődést, amit itt kapnak és átérzik az egész Muzsikál az erdő jelentőségét. – mondta Szabó Lajos, a Muzsikál az erdő főszervezője.

A rendezvény idén ünnepli 18. évfordulóját, ezért szimbolikusan, hogy a rendezvény nagykorú lett, egy meglepetéstortát adtak át a szervezőknek. Délután a fesztivál résztvevőiből verbuválódott csapat mutatott be újrahasznosított anyagokból, farmerekből, függönyökből és terítőkből készült ruhákat.

– A farmer az, ami a legkörnyezetszennyezőbb, és úgy gondoltam, hogy mindenkinek a szekrényébe van 5-6 darab farmer, ami kiment a divatból vagy lyukas és ott van a szekrénybe, hogy majd jó lesz valamire és az ott is marad. – mondta Réti Éva designer.

Ezeket a kidobásra szánt farmereket és anyagokat gyűjtik össze és használják fel újra a Réthy Fashion munkatársai. De találtunk a standnál például kávékapszulából készült fülbevalót és függönyből varrt menyasszonyi ruhát is. A színpadon pedig a napot a Dűvő Zenekar és a Nógrád Táncegyüttes műsora zárta.


Tovább az archívumra