Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Díszoklevelet vehetett át Molnár Gábor borász

Díszoklevelet vehetett át Molnár Gábor borász

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Díszoklevelet vehetett át Molnár Gábor borász Hiesz György polgármestertől a városháza dísztermében. Az elismerést a 2017-es Barrique Olaszrizlingjéért kapta, ugyanis az idei Balassi borseregszemlén ez a nedűje bizonyult a legjobbnak, és lett a bajnok bor. Ennek köszönhetően Molnár Gábor tizenhatodikként tagja lett a Balassi Kard Borpáholynak és külföldre is hírét vitte a mátrai borvidéknek.

Ezek a képek még januárban készültek, amikor a Balassi-kard borseregszemlét tartották Gyöngyösön. Ez egy zarándokló borverseny, amelyen kiválasztják azt a legjobb bort, ami a magyar alapítású nemzetközi irodalmi díjhoz, a Balassi Bálint emlékkardhoz kapcsolódik. Az idén azért tartották városunkban a versenyt, mert az alapítvány alapítója, Molnár Pál újságíró Gyöngyösön született és régóta tervezte, hogy itt is megrendezi a szemlét. Az eseményen a Mátrai borvidék 10 olaszrizlingje közül választották ki a legjobbat, ami a Molnár és Fiai Pincészet bora lett.

Ez pedig már a díszoklevél átadásának pillanata. Molnár Gábor örül, hogy pincészetük ilyen rangos elismerésben részesült, és hogy külföldön is tudták népszerűsíteni borukat, hiszen a versenynek köszönhetően egy külföldi műfordító is kapott belőle példányt.

– Ez egy nagyon nagy elismerés számunkra, mint egyébként minden borverseny, amin elindulunk és esetlegesen nyerünk is. Ami különlegessége ennek, hogy eljutott ez a díj gyakorlatilag határainkon kívülre is, Ausztráliában is gyakorlatilag hírét vitte a mátrai bornak, borvidéknek. – mondta Molnár Gábor, borász (Molnár és Fiai Pincészet, Abasár)

A polgármester azt mondja, öröm, hogy a Balassi Kard Művészeti Alapítvány felkarolta a magyar borok népszerűsítését, és megannyi borvidék után Molnár Gáboron keresztül a Mátrai borvidék is ilyen rangos elismerést kapott.

– Jó, hogy eljut a világ másik végére, nevezetesen Ausztráliába hírünk, de hát a mátrai borok azért rendszeresen szerepelnek külföldi- olasz, francia versenyeken is és kiváló eredményeket érnek el. Úgy hogy minden ilyen dicséret, jutalom, oklevél, elismerés az segít a mátrai borvidéknek. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Molnár Gábor azt mondja, a kiválasztott bor egyébként a pincészetük zászlós bora és évről évre dicsőséget hoz számukra.

– Ez köszönhető a fajtának, köszönhető a termőhelynek. A Sárhegy déli, délkeleti oldalán vannak ezek a területek. Nagyon jó fekvéssel és gyakorlatilag az olaszrizling és a terület az egybeforrott egy egységet képez, így minden évben meghozza nekünk azt a kiváló minőséget, amiből mi, ha nem rontjuk el, kiváló borokat is tudunk készíteni. – mondta Molnár Gábor.

A borász hozzátette: pincészetük mindig az innováció, az új termékek, az új piacok felé tendál. Az idei évi beruházásaik is ezt eredményezték, tehát új buborékalapú termékeket, gyöngyöző, habzó, illetve pezsgő termékeket fognak piacra hozni.


Tovább az archívumra