Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felajánlás

Felajánlás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Takarókat, árnyékolókat vásárolhat a Mesevár Tagóvoda a városvezetők felajánlásából. A polgármester és a két alpolgármester még az év elején döntött úgy, hogy fizetésükből minden hónapban 20-20 ezer forintot adományoz magánszemélyeknek, közösségeknek. A tagóvoda vezetője azt mondta: minden segítségnek nagyon örülnek, hiszen alapítvány híján csak adományokból és pályázatokból tudnak fejleszteni.

A gyerekek a homokozóban játszanak, a dolgozók az udvari felfestéseket javítják és újakat készítenek. Mivel a kerti fák most cseperednek a Mesevár Tagóvodában, a dolgozók árnyékolókat vásároltak, hogy ne a tűző napon töltsék az időt az óvodások. Ennek érdekében most tovább fejlesztenek a városvezetők jóvoltából.

A polgármester és az alpolgármesterek az év elején döntöttek úgy, hogy fizetésükből minden hónapban felajánlanak 20 ezer forintot magánszemélyeknek, közösségeknek. Ebben a hónapban a Mesevár Tagóvodára esett a választásuk.

– A városnak egy olyan, szinte 100%-ban roma gyerekek által látogatott óvodájáról van szó, ahol rendkívül tiszteletreméltó az, ahogy a kollegák a gyerekek és a családok érdekében tesznek, mert nem csak a gyerekekkel, hanem a családokkal is foglalkoznak, köszönöm ezt nekik, jó látni, hogy ennyire lelkiismeretesek, becsületesek. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A tagóvoda szinte csak ezekkel az anyagi és tárgyi segítségekkel tud folyamatosan fejlődni – mondja az intézmény vezetője.

– Igyekszünk minden pályázati lehetőséget megragadni, mivel nálunk olyan gyerekek és szülők vannak, akik nem tudják igazán látogatni az óvodát, ezért nekünk a legnagyobb segítség, ha pályázatokon indulhatunk. Boldogan újságolom el, hogy azért általában nyertes pályázataink születnek, amikből nagyon sokat tudunk szépíteni az óvodán. – mondta Lehotai Magdolna, a Mesevár Tagóvoda vezetője.

Az épületen belül is több új bútor látható, amelyeket magánszemélyek és cégek adományoztak, minden segítséget szívesen fogadnak. A most kapott hatvanezer forint helye is megvan már.

– A gyerekeknek szeretnénk belőle takarókat vásárolni, illetve most, a nyár folyamán vásároltuk a háttérben látható napsátort, és annak oldalfalat szeretnénk venni, hogy nagyobb árnyékot tudjunk a gyerekeknek biztosítani ezáltal. – mondta Lehotai Magdolna.

A városvezetők korábban már a mentőállomásnak is adományoztak, akkor érintés nélküli hőmérőket vásároltak, és a jövőben is szeretnék segíteni a helyieket, minden hónapban.


Tovább az archívumra