Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az ördög

Az ördög

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Déryné program keretében, a Zenthe Ferenc Színház színészeinek előadásában láthatta a gyöngyösi közönség Molnár Ferenc romantikus komédiáját, Az ördögöt. A program segítségével a kisebb településekre is eljutnak a minőségi színházi előadások, így érkezett a darab a Mátra Művelődési Központba is.

Molnár Ferenc Az ördög című világsikert aratott műve a húszas években játszódik. A történet fordulatokban gazdag, éles humorú vígjáték, amely a férfi-nő viszony legrejtettebb mélységeit világítja meg. A főhőst Jolánt Bozó Andrea alakítja, aki a történet szerint hozzámegy egy gazdag férfihoz. Férje szeretne készíttetni róla egy portrét, ezért elviszi egy festőhöz. János, a festő szerepében Szabó P. Szilvesztert láthatja a közönség. Főhősünk így találkozik gyerekkori szerelmével, miközben újraélednek a régi elfojtott vágyak, ami egy sor kérdést vet fel a nézőkben is.

– Hogy mi a helyes? Benne maradni egy átlagéletben érzelem nélkül vagy felborítani mindent és az érzelmeinknek engedni. – mondta Bozó Andrea, Jászai Mari-díjas színésznő.

A férfi és a nő titokban szeretik egymást, ám vágyaikat elfojtják mindaddig, amíg be nem lép a képbe a rejtélyes harmadik, vagyis maga az ördög. Molnár Mefisztójának célja a darab során az, hogy felszabadítsa a férfiban és a nőben az ott lappangó, legrejtettebb érzéseket.

– Van egy olyan helyzet, hogy ketten ott maradunk az én lakásomban és már-már jönne valami, amikor megjön az ördög és azt mondja, hogy: „Hahó, gyerekek, na akkor játsszuk le, mi lenne ha? Két elvakult szerelmes megy, mint a marionett bábú az ördög után, aki nem más, mint a saját elfojtott érzelmeink és a meg nem tett dolgaink. – mondta Szabó P. Szilveszter, Jászai Mari-díjas magyar színész.

Az emberek belső gondolatainak kivetülésével kiemelődnek azok a vágyak és gondolatok, amelyeket az emberek nem mernek bevallani. A darab a Déryné program keretében érkezett Gyöngyösre.


Tovább az archívumra