Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csaknem húsz polgár jelent meg a költségvetéshez csatlakozó éves rendes közmeghallgatáson

Csaknem húsz polgár jelent meg a költségvetéshez csatlakozó éves rendes közmeghallgatáson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A témák egy része szinte visszaköszönt az elmúlt évekből: a Duránda közállapotai, közlekedési problémák, illetve a civil szervezetek anyagi gondjai ismétlődő problémák.

A közmeghallgatás minden évben egyszer az éves költségvetés elfogadásához kapcsolódik, ilyenkor fűzhetik hozzá gazdasági ötleteiket is a gyöngyösi polgárok a büdzsé tervezetéhez. A fő irányelveket a szokásrend szerint Faragó László polgármester ismertette: a takarékos szemléletet, illetve az intézményrendszer működtetésének biztosítását.

Ombódi András arra emlékeztette a képviselőket, hogy az általa képviselt művészeti együttes, a Vidróczki Néptáncegyüttes jövőre lesz ötven esztendős, az önkormányzattól kapott támogatás viszont 1992 óta ugyanakkora, és félő, hogy nem érik meg a félszáz éves jubileumot.

A további témák között az Apollo-ügy, a Mátrai Erőmű működése, a hulladéklerakók rekultiválása ugyanúgy szóba került, mint például a szilveszteri tűzijáték romboló hatása a Nagytemplom homlokzatára.

De az is elhangzott, hogy szükség lenne a mezőőri szolgálat újraszervezésére. A Duránda helyzetével az évek óta megszokottak szerint most is több felszólalás is foglalkozott, az idei újdonság, hogy az ott élőknek most Bozsik István alpolgármester több közterület-felügyelői intézkedést, a területre pedig önálló akciótervet ígért.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-02-25 )

Tovább az archívumra